ANNEMİ ÖZLEDİM

         Annemi de özledim, babamı da özledim. Toprağa emaneten verdiğimiz, Rahmet-i Rahman’a(CC) verdiğimiz büyüklerimiz özlenmez mi?  O’nlar bizim arkamızda çınarmış!  O’nlar soframızın bereketi imiş!  O’nlar dert ortağımızmış!  O’nlar vücudumuzun sebepleri imiş!  O’nlar sığınılacak kucakmış! O’nlar bizim bir bilenlerimizmiş! O’lar bizlerin ilk öğretmenleriymiş!  O’lar bizim kalkanlarımızmış!  O’nlar bizim hasta bakıcılarımızmış!  O’nlar bizim yerimize gözyaşı döküp ağlayanlarımızmış! O’nlar bizim Cehennem ateşine düşmememiz için çırpınanlarımızmış! O’nlar bizim için en iyisini düşünenlerimizmiş! Velhasılı kelâm Annemi de, babamı da özledim. Dileğimiz Onlara hayırlı bir evlât olabilmek.  Aman ha! Yanılıp da sakın Onlara ‘’OF’’ bile demeyelim, çünkü hakkımız yok ve de YASAK! Onun için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz, çalışmalıyız da.  Allah’ım(CC) ; bu çalışmada hepimize kolaylıklar versin.  Amin. Çünkü Allah’ım(CC) ahirette bizleri tekrar bir araya getirecek, şimdi geçici bir ayrılık söz konusu.                                  

   Tabi ki sebeb-i vücudumuz olan büyüklerimize her fırsatta hayır dua göndermekle de görevliyiz.  Allah’ım(CC) ;  esirge Onları, bağışla Onları, affet  Onları, rahmetini bol bol ver Onlara, dünyada gaflete düşüp yaptıkları günahlarını  sil  Onların, her yaptıkları  iyiliklerin  bin  mislini  mükâfat  olarak ver  Onlara, kabirlerini  nurlandır  onların, ahirette  sorulacak  sorulara  kolayca  cevap  vermelerini  nasip  eyle  onlara, Peygamber’imizin(ASM) şefaatine  nail  eyle  onları, Peygamber’imizin(SM) güzel sancağının altında  haşreyle  O’nları, Allah’ım(CC) rızanı kazananlardan  eyle  O’nları ,  Cennetini ve Cemalini  görenlerden  eyle  O’nları .  Sen’in(CC)  her  şeye gücün  yeter .  O’nları  ve  bizleri  affet . Amin  Allahümme Amin .

    Anneler Gününe has, ahirete irtihal etmiş olan, Anam için yazdığım şiirimi paylaşarak  yazıma  devam  etmek  istiyorum. .

                        ANA

 Rüzgârlar  arasında  meltemdin,

 Kötülükler  arasında  melektin,

        Saçın  telini  süpürge  ettin,

        Senin  için  turab  olayım  ana.

 

Boz  kırlar  arasında  yeşilliktin,

     Bulutlar  arasında  rahmettin,

     Yemedin, bizlere  yedirdin,

     Senin  için  turab  olayım  ana.

 

Keşmekeş  içinde  müstakim  idin,

İsyanlar  içinde  saliha  idin,

Örtün  içinde  huri  idin,

Senin  için  turab  olayım  ana.

Namazınla, abdestinle  mes’utsun,

Allah’a(cc)  has  bir  kulsun,

Cennet  sana  helâl  olsun,

Senin  için  turab  olayım  ana.

 

Cennet  hediye  edilmiş  size,

Dua  edin  ne  olur  bize,

Sırat-ı  mütakimde  gitsin  diye,

Senin  için  turab  olayım  ana.




 

      Bu  güzel duygularla ; önce 32 yıldır benim derdimi çeken hanımımın , Allah(CC) sağlıklı ömürler versin kayınvalidemin , torunumun annesi gelinimin , hısım-akrabadaki  tüm annelerin , öpülesi elleri olan ,  elleri nasırlı Anadolu Analarının  velhasılı  tüm annelerimizin  Anneler Günü kutlu olsun . Ancak yine şerh düşüyorum; Annelerimiz  bir gün için değil , tüm ömürleri boyunca sevilip , kollanıp , gözetilip ; baş tacı edilmelidir . Bu  sevgi  ahirete  de  intikâl  etmelidir  inşallah . Bu  yüzden de Cennet , Anne’lerimizin ayaklarının altına serilmiş . Tabiri  caizse  bu ayakların ,  suyu içilir suyu ! ! !  Yine yazımızla ilgili olarak hazırladığım bir kaligrafi  çalışmamı  paylaşarak  saygılar  sunuyorum .

                                              

 

Öğr.Gör.Ahmet AKIN

R.T.E.Üniversitesi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

RİZE

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat KÖSE
Nihat KÖSE - 9 yıl Önce

Allah gani gani rahmet eylesin....

Semih UYGUR
Semih UYGUR - 9 yıl Önce

Ellerine sağlık hocam

Emine KALENDER
Emine KALENDER - 9 yıl Önce

Allah razı olsun hocam.Bir anne olarak çok mutlu oldum

Servet BALTACI
Servet BALTACI - 9 yıl Önce

Sayfanızda paylaştığınız bütün yazılarınızı okuyorum keyifle, bir de diyorsunuz ya sayfamın güzel insanları daha bir keyifle okuyorum , yüreğinize sağlık. Allahım rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın anneciğiniz.

Muhsin AÇIKTEPE
Muhsin AÇIKTEPE - 9 yıl Önce

Ellerinize ve yüreğinize sağlık değerli hocam. Sizin ve yengemin ellerinden hürmet len öperim.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 9 yıl Önce

Amiiin Nihat'ım.Allah(cc)razı olsun. Selam ve sevgilerimle....

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 9 yıl Önce

Eyvallah Semih bey kardesim. UYGUR'lara selam ve dua ile....

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 9 yıl Önce

Allah(cc)sizden de razı ve memnun olsun. Kalender'lere selam ve dua ile....