BAY KAPİTAL

 Toplumsal duyarlılığın olmadığı yerde, yani ezilenlerin yanında yer alınmadığı sürece, toplum adına yapılanların aldatmacadan başka bir şey olmadığı ve bu boşluğu yalanlarla doldurmağa çalışmanın da bir insanlık ayıbı olduğunu kim olsa bilir.

  Dün, din kardeşlerimizin yaşadığı Irak’ın işgali ile birlikte camileri bombalanıp yüzlerce insan katledilerek ve ABD askerlerince kadınlarının ırzlarına geçilirken Pennsylvania eyaletinde susan hocadan, kendini çocuk makinesi gibi görüp,  ”arabın” tumanına giren bacıdan hayır gelmez…

  Libya’da, Suriye’de, Mısır’da birbirini öldüren Müslümanlara üzülmeyip, halkına diş bileyen talancıdan, dinini politikaya alet eden yalancıdan hayır gelmez bay kapital.

  Laikliği anlayamayan devrimciden, eli palalı gericiden ve savaş ekonomisine yaslanmış,  kirli nefesini dünyaya salmış faniden, hele de o İmralı’daki caniden hiç hayır gelmez…

  Bu nedenle yaşananları iyi değerlendirip toplumsal duyarlılık içinde akıl süzgecinden geçirmenin en hayırlı yol olacağı inancındayım. Yeter ki, aklımızı başımızda bulunduralım…

Necmettin ÇAKIR

YORUM EKLE
YORUMLAR
VELİ CÜCE
VELİ CÜCE - 11 yıl Önce

tebri̇kler.selamlar ve sevgi̇leri̇mle...

nevcivan
nevcivan - 11 yıl Önce

bence ilk önce sizin aklınızı başınızı almanız iyi olur. hala aynı şeyleri yazıyorsunuz ve bir kısır döngü içindesiniz. ilk önce kendi partinizin ne yaptığına bir bakın.eskiden yine bir çizginiz vardı. şimdi ise ortada ne çizgi kaldı, ne de şiraze. sizin mensubu olduğunuz parti ne yapıyor merak ediyorum. ha pardon geçenlerde darbecileri tebriğe gitmişti di mi mısıra. bu ülke size rağmen yükselmeye biiznillah devam edecek, sizin sustuğunu iddia ettiğiniz hocanın da dualarıyla hiç merak etmeyin.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 11 yıl Önce

sayın çakır,
mensup olduğunuz teşkilatın siyaset çizgisi adına bir manifesto niteliği taşıyan bu yazınız için sizi tebrik ederim. teşkilatınızın mensupları, şayet bu yüksek idealler etrafında safları sıklaştırabilirseler, teşkilatınızın halkı etkin olarak denetleme görevindeki güçlü konumunu devam ettirebileceğine ve devletin kadrolu muhalefet teşkilatı olarak bu ülkeye uzun seneler hizmet vermeye devam edebileceğine yürekten inanıyorum. yüksek idealler barındıran yazılarınız, başarının bir tesadüf olmadığını bize açıkça bildirmektedir. gayretlerinizin devamını diler, selamlarımı iletirim.

syg,
gka

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 11 yıl Önce

sayın çakır,
toplum yararına çalışma projesinde gerzenin kontejanı 150 den 95 e düşmüş, gerzelinin ekmeği elinden alınmış, siz hala arabın tumanıyla, pensylvania eyaletindeki bilmem ne hocayla uğraşıyorsunuz. halk sizi içinde yaşadığınız topluma hizmet etmeniz için il meclisine yolladı değil mi, ama siz nelerin peşindesiniz. yoksa sizin mensup olduğunuz teşkilatın iktidar olmak gibi bir gayesi yok mu? iktidar partisinin ilçemizdeki bu başarısızlığının takibi için sizi göreve davet ediyorum. iktidar olamadınız, o halde muhalefet olmanın hakkını veriniz. unutmayınız ki, muhtaç olduğunuz kudret, devrimci ruhunuzda saklıdır.

syg
gka