Beş Yıl Geçti

  Evet yerel seçimlerin üzerinden koskoca beş yıl geçti. Bundan öncede çok beş yıllar geçti ama hala 5 grup köy yolundan hiç biri asfaltlanarak tamamlanmadı. Geçen süre zarfında çukurlar dolduruldu iyileştirme veya kısa mesafeli asfaltlama çalışmaları vatandaşın ihtiyacına cevap vermedi.

  Bundan üç yıl önce Rize’nin bir köyüne ziyarete gittim, keşke gitmez olaydım. O kadar dik yamaçlara kurulan köylerin yollarını görünce ilçemiz köy yollarından utandım. Mahalle yolları asfaltlanmış hatta çok dik yollara kilit taşlar döşenmiş. Merakımdan sordum: “Torpillisiniz herhalde tüm yollarınız asfalt.” Aldığım cevap ise “Ne torpili, bizim tüm köy yollarımız asfalt. Bu asırda asfalt olmayan yol olur mu?” dediklerinde “Bizim daha gurup yollarımızın asfaltlanması bitmedi.” demeye utandım.

  Ee yine yerel seçimler geldi şimdi ne olacak? Olacak bir şey yok. Yine köylere gidilecek oy istenecek. Oy istenecek ama seçmeni hangi icraatlarınızla ikna etmeye çalışacaksınız. Ya eski bir siyasinin deyimi ile “Benzin vardı da biz mi içtik” diyeceksiniz yada “İlk beş yıl acemiydik, şimdi kalfa olduk, bir sonraki seçimlerde de usta olacağız.” deyipte beş yıl sonraki seçimlere de yatırım yapılacak gibi görünüyor.

  Doğru ya, köylerin yollarını yap, suyunu getir, alt yapısını yap. Eee, bir sonraki seçimlerde ne olacak? Ne vaat verilip nasıl oy istenecek? Siyasilere de hak vermiyor değilim, onlarda bir sonraki seçimleri düşünüyorlar.

  Değerli okuyucular, işin aslı “Ben kazanırsam yol yaptıracağım, suyunuzu getireceğim” sözleri tamamen uydurmaca olup bir babanın çocuklarına “Ben size akşam gelirken ekmek getireceğim” demesi gibi söylenmiş bir söz. Bir babanın çocuklarına nasıl ekmek getirme gibi bir zorunluluğu varsa, siyasilerinde yol, su gibi hizmetleri getirmesi asli görevidir. Eğer bir söz verilecekse tarımsal işlerde de devletin sağladığı teşvik yardımlarını takip edip il bütçesinden en büyük payı alarak bölge halkını kalkındıracak sözler verilmeli ve bu sözler yerine getirilmeli.

Geçen yıl ilçemizde 150 kişi  iş imkanı kazanmış olup, bu yıl bu rakamın artması beklenirken nerdeyse yarı yarıya düşmesi iş takipsizliğine verilecek isabetli bir örnektir.

. Cebinde parasını, evinde mutluluğunu gören seçmen nereye oy vereceğini siyasilerden daha iyi bilir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET
MEHMET - 11 yıl Önce

çakalli köüyünün kaç yildir asfalti yok.yolu yok.çamurda yağmudurda batiyor.yapca die söz verenler kaç senendi̇r yapacaklar.acaba bu köye asfalt ne zaman yapilacaktir??

serpil
serpil - 11 yıl Önce

iyi hoş yazmışsın ama senin dediğin siyasetci nerde

Gerzeli
Gerzeli - 11 yıl Önce

kötüleme politikasina gidiğinize göre,yakinda sizdende bir adaylik açiklamasi duyariz artik....yapılanları beğenmediğinize göre siz daha iyilerini yaparsınız artık

Rusvetciler
Rusvetciler - 11 yıl Önce

samsun. sinop yolu yapildiya ne istiyonuz.
gerze den birkac kisi bu is ten buyuk paralar yediler ya ne istiyonuz.uyuyun bakalim biraz daha.

gerze sewer
gerze sewer - 10 yıl Önce

sayın yoğurtçu sizin yaptığınız yalan yanlış haberleride biliriz eğer gerzeli vatandaşlar yapılan emeklerin karşılığını bilmeyecekse yazıklar olsun siyaseti sevmem ama yapılan işlere bakın
editör Notu: yalan haberlerin lingini atarmısınız. ilginize teşekkürler.

!!!
!!! - 10 yıl Önce

hala saçma saçma yorum yapanlar!!! gidin bi köy yollarına bakın bakalım, asfalt mı değil mi??? göbeğinizden sallamayın...!!! adamı hasta etmeyin...