BÖCEK VE İNSAN

Böcek kapışması devam ediyor. Gündemde dinleme var. Dinleme aracı böcek var. 

Tarih boyunca insanın insan, hayvanın ise hayvan olarak anlam kişilik ve kimlik kazanması için mücadele eden insanlar olmuştur. İnsan gibi insanlar büyük bedeller ödemişlerdir. 

Kemirgen türü özellikle taşıyan insanımsı hayvanlar; DNA'larında bulunan kozmik bozulma nedeniyle genetik mutosyona uğruyorlar. Yani kimlik ve kişilik olarak insandan hayvanlaşamaya doğru evrim devam ediyor.

İnsanlarla aynı biyolojik yapıda olmasa da hayvanlar aleminde isimlendirdiğimiz ancak aynı özellikleri kimlik ve kişilikleri taşıyan haşere ve kemirgenler vardır.  

Bunlar; Fare, Sıçan, Arı, Kara Sinek, Hamamböceği, Kalorifer Böceği, Bit, Akrep, Karınca, Pire, Örümcek, Cırcırböceği, Kene, Tahtakurusu, Kırkayak, Güve, Kızılgöz, Kulağakaçan, Yarasalardır.  

Şöyle bir çevremize bakalım. Biyolojik olarak bunların asıllarını görürüz. Ama bir de biyolojik olarak değil de, insan suretinde ama davranış kodları açısından aynısını görürüz.  

Birçok ucube tiplerde benzeri sapmalar görülür.  

İnsan ve insanımsı hayvan karakterine sahip insanlar arasında iletişim sürmektedir. Kertenkele, yılan, akrep, çıyan, kırkayak, kene, çekirge, arı, at sineği, yarasa vb. tüm kan emen, kemiren zehirli haşerat türleri etkili ve yetkilidir artık. 

Kalorifer böceği, karınca, bey böceği, hamam böceği, tesbih böceği gibi kabuklu böceklerden başka bit, pire, tahtakurusu gibi kan emen haşeratta toplumda üremektedir. 

Fabrikalarda gece çıkan yangınların en büyük nedeni farelerdir. Elektrik kablolarının içindeki pudrayı keşfedip kemirirler ve kısa devre oluşup, genellikle gece de müdahale edecek kimse bulunmadığından maalesef fabrikalar kısa sürede kül olur. 

Gıda imalathaneleri; hem farelerin ve hem de böceklerin en çok sevdiği mekanlardan biridir. Her gün ilaçlansa bile duvar içleri ilaçlanamayacağı için, böcekler üremeye devam ederler.  

Bilinçli insan, merkezi bir yerde olduğu andan itibaren fare böcek girişi tamamen kesilir 

Haşere önleme sistemine sahip insanlar; farelerde ve diğer kemirgenlerin, beyin otomatik reflekslerini birkaç saniye içinde bozarak, etki alanına girme eylemlerine son verebilir. 

Bu ani etki mekanizması sonucu; içerde önceden yuvalanmış fare ve diğer kemirgenler, hastalanmakta, üreme, uyku, beslenme, düzenleri bozulmaktadır. 

Kın kanatlı yürüyen ve uçan böcek türlerinde, böceklerde etkili olan, havadaki dalga salınımının karakteristik gücü, onları uçamaz, yürüyemez, çiftleşemez, uyuyamaz hale getirir. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmettin Çakır
Necmettin Çakır - 11 yıl Önce

böceklerden insana, insanlardan kemirgenlere ve kemirgenlerden insan olamamaya gidişin anlatımı idi. severek okudum. kalemine sağlık.