Bölünmekle, İnandırıcı Olamayız!

            Değerli Gerze Gündem Okurlarım,

            İnsan düşünce demektir. İdeoloji insanın yaşamına biçim vermek, kendi esenliğini sağlamak için yarattığı bir sistemdir. Hangi toplum, hangi insan düşüncesiz olabilir ki?           İdeoloji, bir toplumsal yapının, bir siyasal kuruluşun eylemlerini yönlendiren, yaşamına biçim veren düşünce ve görüşlerin sistemidir. Toplumsal sınıfların, bağımsız kişilik kazanmış insanların ideolojiden soyutlanması düşünülemez.

            Beğendiğimiz, beğenmediğimiz her türlü yönetim, her türlü düşünce, yapıtıyla varlığını kanıtlamış her kişilik, belli bir düşüncenin üstüne oturmuştur. Bilindiği gibi günümüzde diplomalı kişimiz çok… Sayıları toplumumuzu idare edecek kadar kabarık. Fakat işler yine baştankara! Nedense bilinmez bir düzen tutturamamışız! Arada sırada gözü açıklar çıkmış bizi yanlış yola sürüklemiş, yalanı doğru diye yutturmuş. Buna sebep ne?

            Bana kalırsa yetişme ve yetiştirilme sistemimiz bozuk! Biz, Doğulu düşünüşü terk ettik diyoruz ama terbiyeyi elleri göbek üstünde bağlamak sanıyoruz! Söze karşı söz edilmez kanısındayız! Çağdaş olduk diyoruz. Değiliz!

            Günümüzde gazeteler, gazeteciler eğlendirir, eğitir, haber verirken bir de kamuoyu oluşturur. Bilindiği gibi günümüz medya çağında gazete, dördüncü güç olmaktan çıkıp birinci güç olmuştur.       O bakımdan gazetelerin ve gazetecilerin sorumluluk duygusu ve yurtseverlikleri, birinci derecede önem kazanmıştır. Bu nedenle günümüzde, bir ülkede yaşanan iyilik ve kötülüklerin ilk pay sahibi ya da sorumlusu olarak gazeteler, gazeteciler ve bizleri yöneten politikacılar akla gelir. Kimseyi suçlamadan, kızgınlığa ve kırgınlığa kapılmadan geçmişte başka il ve ilçelerde yaşanmış örneklerden de ders almalıyız diye düşünüyorum! Bir düşünür demiş ki:” Dün dün de kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım!” Derken, ben ilçemiz insanlarına, bu günden yarına olabilecekleri hatırlatıyorum.Unutmayınız ki, DEĞİRMEN SELE GİDERKEN, bazı politikacı Gerzeliler   ÇAKILDAĞIN hesabında olurlarsa,ortak çıkarlarımız konusunda ilçemiz Gerze de acaba istem dışı mı yaşanan bazı olaylar meydana geliyor diye aklımıza bir soru gelebilir!Ayrıca yaşanların bir de garip yanı var. Aynı ilçede yaşamakta olan insanlarımız,   siyasi partilerin çatıları altında örgütlenmiş,fakat birbirlerine sanki küsmüş,özeleştirilerini yapmadan,sanki yüz yüze gelmekten korkup, arkadan, daha çokta olumsuz eleştirileri dedikodu bazında yapan bireyler olarak,ne partililere ne parti tabanına ne de topluma güven veremeyiz, hiçbir konuda inandırıcı olamayız!Bu tespitlerim birilerine göre yanlış,birilerine göre doğru da olabilir!Değerlendirmek ve karar vermek elbette siyasi partilere aittir! Bilhassa muhalefet partilerinde bu tür olaylar oldukça sık ve çokça yaşanıyor! Sanırım,bu anlayışta olanların gelecekte yeniden iktidar olmak gibi acaba bir dertleri ya da niyetleri mi yok!Yine  siyasi partilerde seçimlerden çok önce İlçe Başkanlığı için birden çok aday adayı çalışacağı kadrolarıyla çıkması, o partiye ivme kazandırır ,canlılık ve başarı beraberinde gelir! Zorlayarak birden bire aday bulmak, yada oldu bittiye ve de tavsiyelerle alel acele adayımız bu arkadaş olabilir demek; başarıdan çok başarısızlığı daha baştan kabul etmek olur!Ben bu gelişmelerin ilçemizde yaşandığını gördükçe, politik kadroların ne yapmak istediklerini yeterince anlayamadım! Okurlarım ve partililer mutlaka benim ne anlatmak istediklerimi sanırım anladınız! Değerlendirmeyi ve yorumlamayı sizlere  bırakıyor,gelecek aylarda siyasi partilerde yapılacak ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği için seçimlerde tüm adaylara başarılar diler,seçimle gelenlere de parti teşkilatlarında ayrıca başarılı olmalarını diliyorum.

Esen kalınız...

Ali Vacit Tokmak

YORUM EKLE