Büyümek Güzel Midir?

Otomobilin lüks olduğu günlerden birini düşünelim mi?

Komşu ziyaretlerinin sık olduğu, heryere yürüyerek gitmenin zevkine vardığımız o günlere.

Yol üstünde gördüğümüz eş, dost, akraba, arkadaş ile iki lafın belini kırdığımız, kesmeyip “Ya gel şurda bi çay içelim” diyerek kıraathanenin birine oturduğumuz günlere.

Bayanların kapı önüne kilim sererek çekirdek çitleyip muhabbete durdukları günlere…

Düşünürken bile iç çekenleriniz, bu anıların üstüne türlü anılar koyanlarınız olmuştur mutlaka.

Eskiler güzeldi be…

Gerze eskiden çok güzeldi…

Peki, o günleri neden bu günlerde arar olduk?

Anahtarlar neden toplandı kapılarımızın üstünden?

Küçücük ilçeyiz diye şikayet etmelerimizin cezasını mı çekiyoruz acaba?

Her yer beton, her yer otomobil ama insanlığımızı mı kurban ettik acaba büyüyerek?

Malum yaz mevsiminde gurbettekilerimizin toplandığı zamanlardayız yine ve her yıl içinden çıkılmaz bir çile haline geliyor bu yoğunluk. İnsanların birbirine tahammülü kalmamış. Otomobillerin çokluğundan insanlara yürüme alanı kalmıyor. Yaşama alanı kalmıyor.

Gerzemiz büyüyor evet ama biz buna ne kadar hazırladık kendimizi? Ne yaptık mesela misafirleri rahat ağırlayıp, yerleşiklerin bunalmaması için? Üst yapı sadece çiçekten, böcekten, ışıktan yada süsten ibaret değildir? İnsanlar bırakın otomobilleriyle mesafe almayı, yürüyerek bile istedikleri yere rahatça gidemedikleri yollardaki güzellikleri göremezler bile.

Mesela köşk caddesinin yolunu çok konuştuk. Şehrin trafiğini boğacak şekilde daraltıldı dedik ve nitekim ki boğulduk. Araya iki şeriti ayıracak bir çözüm uygulayalım diyoruz fakat o da henüz duyulmadı sanırım fakat özellikle akşam saatlerinde bir şerite park edilen otomobiller yüzünden trafikte giden gelemiyor, gelen gidemiyor. İki araç burun buruna bekliyor ve içinden çıkılamaz hal alıyor.

İnsanlar birbirlerini düşünmeyide bırakmışlar maalesef. Araç geçiş noktalarına araçlarını bırakanlar buna en net ispattır. 5-10 metre önünde müsait yer var iken sadece işi orada diye park halindeki arabanın yanına ikinci sıra parkı yapıp aracını bırakıp gidiyor.

Velhasıl biz büyüyoruz fakat buna maalesef kendimizi hazırlamamışız bunu görüyoruz. Bir an önce özallikle trafik çözümünü üretmeye başlamalıyız. insanlarımız kurallara uymuyorsa uymaya zorlamalıyız. Park yapmaması gereken yere park ediyorsa o alanı park edemeyeceği hale çevirmeliyiz.

2021 Türkiyesinde bunları yaşamak ne kadar acıysa emin olun ki yazmak da o kadar acı.

Maalesef Gerzemiz büyümeye kendini hazırlamamış olsada (!) sizler Gerzemizin kusuruna bakmayın ve elinizden geldiğince sorunun bir parçası değil, çözümün kendisi olunuz

Bir daha ki konumuz ise yine bu konuya bağlantılı olan bir diğer meselemiz Şehiriçi dolmuş hatlarımız ve güzergahlarımız olacaktır. Yetkililere bir tüyom olsun ki inşallah yapılması halk tarafından istenilenleri değilde, yetkililerin yaptığı doğruları yazma imkanı buluruz diyorum…

Kalın Sağlıcakla…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halk
Halk - 3 yıl Önce

öyle bir hale geldik ki malesef. bunca doğru sözün sonunda kesin savunma yada açıklama yaomak yerine "siyaset yapıyor" diye cevap verirler.ülkece bittikte haberimiz yok. hatta bir bizim haberimiz yok!

Mevlüt saatci
Mevlüt saatci - 3 yıl Önce

kosa kosa geldigimiz memleketimizden daha hizli kosarak geri gidiyoruz. her sene ayni sey. heryer beton. her gelen beton dokuyo tas dosuyo ama insan icin bisey yapan yok. eski halindede insanlar yurur, eski halindede arabalar yurur. zihnuyet bu oldugu surece gerze yerinde saymaya devam eder. birakin bu isleri. gerzeye memur olan yatmaya geldim diyor. polisgorevini yapiosoyleguzel bi ceza yazsa insanlar nefes alir ama rahatim bozulur diye korkuyor. zabita yazsa cezayi insanlar nefes alir ama rahatim bozukur diye korkuyo. ondan sonra gerze sirin falan. birakin bu isleri. memleketimiz olmasa ayak basilacak sey birakmadiniz insanlarda. buraya gelen geri donunce solugu sanayide aliuor. buraya gelmek icin ve geldiginde 1 haftada harcadigi parayla guneyde hersey dahil otelde krallar gibi yasiyor. sadece oy icin nufus sisiriyorsunuz ama insanlargerzeden kaciyorgelmek istemiyor bunu gormuyorsunuz. yazanin eline saglikhepimizin diliolmus.

Batuhan ozcan
Batuhan ozcan - 3 yıl Önce

zaten nufusu yasli olan biyer. yaslilara yatirim yapilacak biseyde yok. gerci yapanda yok. gencler ne olacak? gerci gencler birakin gerzeyi ulkeden kacmak icin bahane ariyor. he konumuz gerze ise siyaset memleketi. her gelen kendi adamlarina bakiyor, kendi vekikini gezdiriyor. kendine etiket yapiyor. boyle bi zihniyette gencler tabi egitimsiz kalir cahil kalir issiz kalir. bizde bir baltaya sap olmak istiyoruz ama gelen betona yatiriyor giden betona yatiriyor. beton mu yiyecek bu millet? guzelim memleketi yigiyorsunuz betona. acin sahilitamamen. yapinufakufakgöz kulubeler. birakin insanlar acsin parada almayin. olmezsiniz 3 5 dukkani gormezden gelseniz. ama o 35 dukkan disaridan insan ceker para ceker. yaptiniz her mahalleye ulusal market bakkallar zaten bitti. onlarda paralari tiolayipgoturuyorgerzeden. bu hesaplati yapamayacak insanlari goreve getirenlerde suc gerci. gerze bitmis, insanlarin nefes alacak alani kalmamis. i̇ki adimatsan arabalar ustune cikacak. gelincek yer degil artik

Gerzeli
Gerzeli - 3 yıl Önce

valla helal olsun başkan. sonunda vatandaşa soz verip peşinden giden birine cattık. her yazinıokuyorum. keyifle okuyorum. örümcek beyinlerden kurtuluyoruz yavaş yavaş. gerzenin eskisi gibi olmadığınıgoren, eskiyi yeniye uydurmanın gerektiğini gören bi baskası daha gelmedi gerzeye. herkes siyaset derdinde. i̇ktidar gücü dediler ama belediyenin olanca parasını arnavuta, ucube bir yapı olan adına milket parkıdedikleribetona, dökme kaldırıma yatırıp sonrada arayıpniye istifa ettiniz, g3lin yeniden kayıtyapalım diye bizi arıyorlar. milletin iyi duygularını sömürdünüzbitti. artık size oy falan yok.

İsmi lazim degil
İsmi lazim degil - 3 yıl Önce

herkes dogrulari soylemis ama yorumyapma sebebim en son yazan biri istifa ettikten sonra aradilar demis. benide aradilar. esnafsin isin kesilir dediler. beni aciktan tehdit etmis gibi oldukar. sonradan ogrendimki partiden istifa ettirdikleri bu sekilde cokinsan varmis ve geri arayip bu sekilde konusyuyorlarmis. biz birseylerin bu partide bittigini gorduk ve goruyorumki bizim gibi vokgoren var. i̇lce baskani ilk geldiginde herkese guluyordu simdi su isteyeni azarliyor. i̇s isteyeni azarliyorm artik zehirlendi hepsi. o yuzden turkiyede oy falan kalmadi. daha bu iyi gunu iltidar partisinin.