Atatürkçü Düşünce de termik santral istemiyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gerze Şubesinin, Gerze Belediyesi ve YEGEP işbirliğiyle düzenlediği panelde enerji politikası tartışıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gerze Şubesi, Gerze Belediyesi ve YEGEP işbirliğiyle “ Bağımsızlık ve toplumsal barış için enerji” konulu panel düzenledi.

Panele ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Genel Sekreter Cihan Sancak, Uluslar arası Enerji Uzmanı ve Öğretim Görevlisi Dr. Necdet Pamir konuşmacı olarak katıldı. Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde saat 13.00’de yapılan törene ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı.

Açılış konuşmasını panele ev sahipliği yapan ADD Gerze şubesi Başkanı Mevlüt Gümüş yaptı. Katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür eden Mevlüt Gümüş’ün ardından söz alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda emperyalist güçlere karşı mücadelede başarı gösteren bu halkın, şimdiki zamanda daha değişik yollarla ülkemizi yok etmeye güçlerinin yetmeyeceğini söyledi. Atatürk ilke ve inkılaplarına inananların ve o yalda devam edenlerin mücadelesiyle ülkenin ve Gerze’nin sermayeye peşkeş çekilemeyeceğini söyleyen Osman Belovacıklı, mücadelede yanımızda olan ve bizleri desteklemek için Gerze’ye gelen konuklara teşekkür ederiz dedi.

Daha sonra Gerze’ye zarar verecek her türlü girişime umut ve kararlılıkla direneceğiz diyerek söz alan YEGEP dönem sözcüsü Şengül Şahin, devleti arkasına alarak kanunu hiçe sayan davranışlarda bulunan Anadolu Grubuna karşı 108 gündür nöbette olduklarını, baskıların, göz altıların ve tutuklamaların onları yıldıramayacağını anlatan bir konuşma yaptı.

Bu konuşmalardan sonra moderatörlüğünü Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreteri Cihan Sancak’ın yaptığı panele geçildi.

Beyaz, geri dönüşebilir ve dışa bağımlı olan enerji istediklerini belirten Cihan Sancak, uluslar arası enerji uzmanı olan Necdet Pamir’i konuşmak üzere kürsüye davet etti.

4 okulda eğitim görevlisi olarak 200 öğrenciye ders veren ekonomi uzmanı ve aynı zamanda Petrol mühendisi olan Dr. Necdet Pamir, Gerze’de gördüğü yürekli direnişten çok etkilendiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, Gerzelilerin bu mücadeledeki haklılığını bundan sonra katılacağı her platformda dile getireceğini belirtti.

Türkiye’de kullanıma hazır ama gerçekleştirilemeyen linyitte 100, hidro elektrik santrallerinde 100, rüzgarda 120, güneş enerjisinde 380 ve jeotermal enerjide 16 MW enerji olduğu bilgisini veren Pamir, enerji verimliliği ile kazanılacak 54, ve mevcut sistemlerin rehabilitasyonuyla kazanılacak 19 MW enerjiyle toplam 833 MW enerji potansiyeli varken yapılmak istenen nükleer ve termik santrallerin halka rağmen çağdaş yöntemlerden uzak ve doğru yerde yapılmamasının yanlışlığını anlattı.

En son söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan, yaptığı politikalarla hükümeti eleştirdiği konuşmasında, Gerze’nin yaptığı mücadelesini tamamen desteklediğini belirtti.

 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER