Bal Ormanı Ağaçlandırıldı

Sorkun köyünde tesis edilen Bal Ormanı arazisine akasya ve ıhlamur ağaçları dikildi.

Bal Ormanı Ağaçlandırıldı

  29 Nisan 2013 günü saat:17.00’de ilçemiz Sorkun köyünde gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan, Gerze Orman İşletme Şefi Mustafa Ertekin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil İsa Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, S.Y.D.V. Başkanı Leyla Tuna, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, Muhtarlar Cemiyet Başkanı Fikri Uyanık, Sorkun Köyü Muhtarı Sadettin Tütüncü, çevre köy muhtarları ve köylüler katıldılar.

  İlçemiz Sorkun köyünde tesis edilen, yaklaşık 30 dönüm alanda kurulacak Bal Ormanına bal verimi yüksek akasya ve ıhlamur ağaçlarının dikimi için gerçekleştirilen törende konuşan Kaymakam Metin Kubilay; arıcılığın en az sermaye gerktiren, en çok para kazanılan bir meslek olduğunu, ülkemizin bal üretiminde dünyada 2. sırada,  kovan varlığı bakımından ise 3. sırada olduğunu, ülkemizde kovan başına alınan bal miktarının 16 kg. ile dünya standartlarında olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, söz konusu Bal Ormanı projesi ile gerek işsizlikle mücadelede ve gerekse ekonomiye yapacağı katkı anlamında büyük aşamalar kaydedileceğini sözlerine ekledi.

  Kaymakam Kubilay’ın konuşmasından sonra bal ormanı alanına bal verimi yüksek  500 adet Akasya ve 150 adet ıhlamur ağacı dikimi gerçekleştirildi.

Ağaç dikim töreninden sonra köy muhtarı Sadettin Tütüncü’nün konuklarına sunduğu ikramlarla tören sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 12:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
zafer konak
zafer konak - 11 yıl Önce

40 yıl evvel gerze ormanları ıhlamurun ana vatanı gibiydi.ıhlamurları kestiler:çiçeğini toplayıp sattılar,yapraklarını hayvanlarına yem yaptılar,ormanda kalan kesilmiş ağacıda evlerinde yaktılar.inşallah orman bakanlığı bu durumu görürde ihtiyaç ağaçlarını vurguncuya kaptırıp köylüyü odunsuz bırakmaz

banner381
SIRADAKİ HABER