Bir İmza da Sen At

Köşe Yazarımız Mali Müşavir ve SİNDEF Meclis Üyesi Cumhur Çetin, “Bir İmzada Sen At” kampanyası başlattı.

Bir İmza da Sen At

Köşe Yazarımız Mali Müşavir ve SİNDEF Meclis Üyesi Cumhur Çetin Gerze ve çevresinde denize kurulacak olan kafes balıkçılığının zararlarını anlatırken https://www.change.org/p/cevrevesehircilikbakanligi-hs01- linkinden ülke genelinde imza kampanyası başlattı. Çetin, “Sahilini, denizini ve geleceğini düşünüyorsan lingi tıkla bir imzada sen at” dedi.

Sinop ve Gerze'de, Kafes balıkçılığı sonucunda, SUDAKİ DOĞAL YAŞAM BİTECEK.

KAFES BALIKÇILIĞINA NEDEN KARŞIYIZ

1 - Deniz Dibindeki Doğal Hayatı Bitireceği İçin; kullanılan yemin %20'si balıklar tarafından tüketilir.%60 lık kısım diğer yabani canlılara denizel ortama dağılır. Geri Kalan % 20 dipte tortu oluşturur. Balık dışkıları ve hastalıktan ölen balıklarla birlikte bu tortu çok fazla azot ve fosfor içerdiğinden dipteki çözünmüş oksijeni yani deniz ortamının can damarı olan ihtiyacı hızla tüketir. Bunun sonucu olarak da alg diye tabir edilen zararlı mikroorganizmalar ürer deniz dibindeki canlı hayat biter.

2 -Mavi Bayrak Almamız İmkansızlaşacak; Kıyıdan 1 mil mesafede kurulacak bu tesisler turizmi baltalayacağı gibi yaratacağı su kirliliği ve görüntü kirliliği yönü ile mavi bayrak almamıza engel olacak ve cittaslow uygunluk kriterlerinden en önemlilerinden birinin karşılanmaması bu süreci de tehlikeye sokacaktır.

3 - Deri Hastalıkları Riski; Kurulması planlanan kafeslerde yoğun olarak hastalık problemleri yaşanacağı aşikardır.Bu nedenle hastalıklara karşı antibiyotik türü ilaçlar kullanılacaktır. Bu maddeler suda çözünmediğinden doğadaki yabani balıklara ve onları tüketen insanlara geçecektir. İnsanlarda antibiyotik bakımından bağışıklık oluşturacağı gibi su kalitesini de bozacağından mantar gibi deri hastalıklarının da sebebi olacaktır.

4 - Yem İhtiyacı; bu kadar yoğun kafeslerde milyarlarca balığın yem ihtiyacı maalesef ki hamsimizden karşılanacaktır. Dolayısıyla büyük balık küçük balığı yutacak hamsi ırkı sonlanacak ve buna bağlı olarak hamsiyi tüketen göç ırkları lüfer, levrek ve palamut gibi ırklar da sonlanma noktasına gelecektir.

Bizlere destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 10:28

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
BarokTurk
BarokTurk - 6 yıl Önce

doğru yoldasın

şaban öztürk
şaban öztürk - 6 yıl Önce

merhabalar;

bazı yazılanları okuyorum. cumhur bey ile dün karşılaştık ve bu konuda gerze belediye başkanimiz sayin osman belovacikli beyin konuşmasini dinledim. dediki gerzeye gelin yatirim yapin tarimda ciddi destekler var. fabrika kurulmasi için. baskanimiza sordum siz yatirim yapin diyorsunuz ve neden su urunlerine karsiniz diye ve siz doğal balik yemek istiyuoruz diyorsunuz gerzeye gelen dogal baliklar nasil tutuluyor ( trol ve girgir ile tutuluyor deniz dibine verilen zararida yazmalari gerekiyor) yakakentte balik kafeslerinden kokular oluşmu dediler evet koku var fakat balik unu ve yağ fabrikalarini halka anlatmıyorlar ayrica kafeslerin görüntüsünü limanin ağzina yapmaişlar öde bir şey yok kafesler kenardan 2900 metre ve 1,6 deniz mili uzaklıktadir. saygilarimla

cemaleddin
cemaleddin - 6 yıl Önce

bunlarin derdi bahane üretmek, bakiyorum chp zihniyeti millet adina son 30 yildir ne yapti diye, disardan destek verdigi hükümet var, bir dönem 30 degistirerek bakan yapilmasini saglamisti. birara cumhuriyet diye sapkinlari sokaga dökmüslerdi en son olarakda fetö + hdp ile bir maraton yürüyüsü düzenlemislerdi. ben haala bu yaptiklarinin kime ne fayda getirdigini anliyamadim. tek biri kk yi kurtadi.

birimza
birimza - 6 yıl Önce

https://www.birimza.org

banner381
SIRADAKİ HABER