Biz bu filmi bir yerde görmüştük!

Karabiga'ya kurulması düşünülen termik santral projesiyle ilgili ÇED raporu bilgilendirme toplantısı, halkın protestosu nedeniyle yapılamadı.

Biz bu filmi bir yerde görmüştük!

Gerze'ye termik santral yapılmak istenmesi ve Gerze Halkının verdiği mücadele süreci Çanakkale'nin Biga İlçesi'ne bağlı Karabiga'da da yaşanıyor. Karabiga'nın da, Gerze'de yapılan mücadeleye lokomotif olan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı gibi bir başkana sahip olduğu görülüyor.

İşte size mücadelenin haberi:

Karabiga beldesinde, kurulmak istenen termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuyla ilgili halkın görüş ve önerilerinin alınması için düzenlenen toplantı, belde halkının tepki göstermesi nedeniyle yapılamadı.

 

Cengiz Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından tesis edilmesi planlanan “Alcen Enerji Santrali İskelesi ve Kül Depolama Sahası” projesi ile ilgili olarak, halkın görüş ve önerileri alınmak istendi. Bunun için, Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantı, vatandaşlar tarafından protesto edildi.

 

Bunun üzerine salonda bulunan İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ali Osman Kaymakçı başkanlığındaki heyet, halkın projeyi istemediğine yönelik tutanak tuttu.

 

Düğün salonunun önünde toplanan ve ellerinde çeşitli dövizler taşıyan belde halkı, Belde girişine kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yaşar, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Elmacı ile CHP İlçe Başkanı İsmail Işık da katıldı.

 

Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, vatandaşların, havasına, suyuna ve denizine sahip çıkıp, ''termik santrale hayır'' diyerek tepkisini dile getirdiğini söyledi.

 

Şirket yetkililerinin ise, "bölge halkı istemezse santral kurmayız" şeklinde ifadesi olduğundan söz edilirken, bu ifadenin ne kadar samimi olduğunu zaman gösterecek..

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Saf Köylü
Saf Köylü - 13 yıl Önce

Yoksa, bu bizim sahillerimizi katleden yol mütahiti, Gerze'de büyük patron olarak adlandırılan CENGİZ HOLDİNG değil mi

gerzeli
gerzeli - 13 yıl Önce

gerze de CED... holding tarafindan basari ile bitirildi . ced toplantisi yapildi olarak gecti ,ama cok sey bilen yegep.. aslinda hic bir seyi anlamayan kendilerini kültürlü sanann bos kisiler CED toplantisi nin gerze lehine bittigini sanip davul zuran ile kutladi . yegep hala bazi seylerin farkinda degil ..

Rızaa
Rızaa - 13 yıl Önce

gerze coplugunu mu? yoksa belediyenin bos butcesinimi? yoksabugune kadar yaptıgı hangi işi?

anadolu grubu uzerınden propaganda yapmayın.

mehmet
mehmet - 13 yıl Önce

Mücadele ettiğimiz sürece bu santral buraya yapılmayacaktır.Halk ayakta olduğu sürece zalimler diz çökmeye mahkumdur.

Lodosum57
Lodosum57 - 13 yıl Önce

Önce Gerzeli, (Gerzeli'yi bile yanlış yazmış kültür yoksunu) sonra saf köylü diyen termikci, o küçücük aklınla akıl vereceğine gel de YEGEP'e termik santralin ne gibi yararı varmış anlat. Bu kadar kültürlüysen, dolu biriysen zararlarına, yararlarına inandır insanları, ikna et. Bu memleket sizin gibi insanların yüzünden satılıyor. O, senin saf dediğin köylü termik istemiyor, elinin tersiyle verilen rüşvetleri geri çeviriyor. Anladın mı? Sen olsan olsan saf köylü değil, holdinglerin yalaması kölesi olursun.

süleyman
süleyman - 13 yıl Önce

santral yapılmasa niçin arazi alımı yapılıyor.bu iş bitmiş gerzeye hayırlı olsun yolu yapanların çevre katliamına hiç ses çıkaran yok. cayvada malzeme almak için kaç yüz tane çam katletildi bilen varmı?orası belediye hudutları içinde değilmi çevreci görünen yetkililer.inandırıcılığınız çoktan bitti.

SAF KÖYLÜ
SAF KÖYLÜ - 13 yıl Önce

Gözün aydın Gerze.Büyük patron,Başkanın helikopter kapısında karşıladığı CENGİZ HOLDİNG sahibi,ALARKO HOLDİNG'le birlikte Karabiga'da termik santral kuracakmış. (Başkanla Cengiz Holding'le bizaman mahkemelikti !) Alarko Holding ürünlerini boykot etmeye ve değirmenli,şelaleli parkı da boykota hazırmısınız? (Şelaleli parkı Cengiz Holding yapmıştı) Yoksa Betareks ve Yaykıl çöplüğü bizi ilgilendirmez,biz menfaatimize mi bakarız diyeceksiniz. Başkan Karabiga'ya temel atma törenine mi gidecek, yoksa boykot etmeyimi düşünüyor? NOT: Başkanların aynı pozları veren fotoğraflar için sizi kutluyorum. Sanırım aynı pozları Bartın'da Amasra'da..........daha bir çok yerde göreceğiz.

banner381
SIRADAKİ HABER