Bu Nasıl Bir Çelişki?

20 Haziran 2014’ te Sinop Nükleer Karşıtı Platform tarafından organize edilen “Nükleer Santraller ve Sinop” paneline Japonya'ya giden heyet katılmadı.

Bu Nasıl Bir Çelişki?

  Nükleer enerji ile ilgili gerçekler ve Sinop’ un alternatif kalkınma seçeneklerinin tartışıldığı panele Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici’nin davetli olduğu halde katılmamaları dikkat çekti.

  26 Mayıs 2014’ te Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) girişimleriyle Sinop’tan 10 kişilik bir heyet Japonya’da Nükleer Santraller hakkında incelemelerde bulunarak briefinglere katılmışlardı. Aynı heyet, 20 Haziran 2014'de Sinop Nükleer Karşıtı Platform tarafından düzenlenen ve İstanbul, Ankara gibi illerden gelen uzman konuşmacıların da katıldığı Nükleer Santraller ve Sinop konulu panele davet edildiler. Ama Japonya izlenimlerini aktarabilmeleri için uygun ortamın sağlandığı panele ne kendileri şahsen ne de kurumlarına bağlı olan çalışan veya üyeleri katılmadı. Nükleer enerji ile ilgili olarak heyetin  katılmamaları büyük bir çelişki oluştururken, özellikle heyette bulunan ve nükleer karşıtlarının yüksek oranla desteğini alarak seçilen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Dericinin’ nin panele katılmaması vatandaşlar arasında çeşitli söylentilere neden oldu.

    Konuyla ilgili Nükleer Karşıtı Platformun
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'den söyleşi için randevu talep ettiği öğrenildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 16:39
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER