DAÇE Mücadeleler İçin Karar Aldı

7 Haziran Cumartesi Günü Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Adana’da toplanarak; bölgeyi ve ülkemizi tehdit eden termik santraller ile mücadele etmek için bazı kararlar aldı.

DAÇE Mücadeleler İçin Karar Aldı

  Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri adına DAÇE Sözcüsü Prof. Dr. Figen Doran, termik santraller konusunda başta hukuksal mücadele olmak üzere her türlü mücadeleye hazır olduklarını; bölgenin bereketli topraklarından, sulak alanlarından, bölgeye özgü bitkisel yapıdan vazgeçmeyeceklerini açık bir dille ifade etti.

Nükleer santrallerin güvensiz, atık sorunu çözülmemiş, pahalı ve tehlikeli olduğunu belirten DAÇE Sözcüsü Prof. Dr. Figen Doran, bu enerji modelinin ülkemiz için gerekli olmadığını; başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm Dünyanın  %100 yenilenebilir enerjiye geçtiğini; ülkemizde de gerekli enerji teşviklerinin yapılması gerektiğini savundu.

Doran, bölgede yaşanan kuraklık neticesinde, GDO’lu tohumlar yerine kuraklığa uyum gösteren yerel tohumların desteklenmesini, HES inşaatlarının derhal durdurulmasını ve ekolojik tarım sistemlerinin geliştirilmesi için önlem alınması gerektiğini belirterek sözlerine devam etti.

Konuşmasının sonunda özetlediği konularda eylem birliği kararı aldıklarını ve halkın çevre örgütlerine olan haklı güvenini hak edebilmek için daha çok çalışacaklarını ifade ederek sözlerine noktayı koydu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 14:22
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER