Direniş ateşi 5. Gününde

Gerze’de termik santral kurulmaması için mücadele veren çevre gönüllüleri Yaykıl’da direniş çadırı açtılar.

Direniş ateşi 5. Gününde

Anadolu grubunun yapmakta ısrar ettiği, çevrecilerin de yaptırmamak için direndiği termik santral olayında karşılıklı hamleler devam ediyor.

Daha önce termik santral kurma çalışmalarını sessizce devam ettirmek için taşeron firmayla anlaşarak sondaj yaptırmak isteyenlere, Gerze’den toplanıp Yaykıl’a giderek engel olan çevreciler, bu defa daha hazırlıklı olmak adına Yaykıl’a çadır kurup, direniş ateşi yaktılar.

Yeşil Gerze Çevre Platformu öncülüğünde açılan direniş çadırı her akşam ayrı bir kalabalığı misafir ediyor. Yakılan ateşin ışığında çayını içen ve sohbet eden katılımcıların gözlerinde kararlılık hâkim.

Katılımcıların arasında bulunan İsmail adlı vatandaşın sohbetler sırasında anlattıkları, yapılan eylemin haklılığını gösterir nitelikte. Daha önce Anadolu Grubu’nun yapmış olduğu bilgilendirme toplantılarına bizzat katıldığını ve orada duyduklarına inanamadığını söyleyen vatandaş, “Bir butonla her şeyi halledeceklerini söyleyenlere ben de derim ki; o butonları zamanında ben monte ettim. Zararlarını kendi gözlerimle gördüm. Kullandığımız taş kırma makinelerinin çevresindeki bitkileri nasıl yok ettiğini görünce, ‘şayet yapılacak olursa’ termik santralin hemen dibindeki arazimin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyorum.” diyor.

Eylemciler, yaptıkları direnişi sonuç verinceye kadar devam ettireceklerini, termik santral yapımından vazgeçilene kadar çadırlarını sökmeyeceklerini, ateşlerini söndürmeyeceklerini söylerken her türlü müdahaleye de hazırlıklı olduklarını belirttiler.









Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
REYHAN ÜSTÜN
REYHAN ÜSTÜN - 13 yıl Önce

GERZE Yİ YOK ETMEK İSTEYENKERE KARŞI TÜM GERZE HALKI KARŞI BUNU HERKESİN İYİCE ÖĞRENMESİ LAZIM

gerzeli gençler
gerzeli gençler - 13 yıl Önce

gerzeyi değişime kapatarak ağalık sistemine mahkum etmem işsizlik sorunuyla emekli şehri yapmak suretiyle ve hergeçen gün azalan nüfusumuzla gerzeyi yok etmek isteyenlere biz de karşıyız...
sevgiler
gerzeli gençler

..........HÜSEYİN BODUR................
..........HÜSEYİN BODUR................ - 13 yıl Önce

GERZE ye kurulması istenen ; DOMATES FABRİKASI değildir...Günümüz ileri teknoloji çağı o halde böyle yorumlar yazacağımıza şimdi burada yorum yazmayı bilenler tavsiyem bir de internete girinde TERMİK SANTRALERİN ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARI OKUMAK İSTYORUM DİYE BİR TUŞA BASIN ONDAN SONRA BANA NE YAZARSANIZ BEN RAZIYIM...İnsan geleçekte annesini, babasını, çoçujları ve torunlarının ölümüne sebbebiyet verebileçek, yaşadığı denizi, ormanın ekolojik dengelerini bozacak bir yatırımı istermi beeee aklımızmı durdu yoksa İnsan kazandığı parayla daha sağlıklı ve mesut yaşamak istememi bunu kim istemez ALLAH aşkına bize ne birilerinin PARA hırsından veya onlara maddi bağlantıları olanlardan SAĞLIKdan Bahsediyorum, yani en değerli varlığımız olan CAN dan bahsediyorum CAN dan,patates, soğandan, evden, yat ve kat dan değil ..ŞU İNTERNETE GİRİVERİN ARTIK HADİ BİRBİRİNİZİ KIRMAYIN ÜZMEYİN EN İYİ BİLGİLERİ GERZEDE TERMİK SANTRAL İSTEMEYENLERDEN BİRİDE KOYMADI ,ÇEVREYE VERDİĞİ ZARAR YAZIN BİLGİLENİN

banner381
SIRADAKİ HABER