GERDAK Boyabat’ta

Yeşil Gerze Dağcılık ve Gençlik Kulübü (GERDAK-2013) Boyabat Tarihten Doğaya Bahar yürüyüşünde.

GERDAK Boyabat’ta

Boyabat ilçesinde geleneksel hale gelen Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşünün 9. su gerçekleştirildi. Bu yürüyüş için ilçemizden davet edilen Yeşil Gerze Dağcılık ve Gençlik Kulübü üyeleri de katıldı.

Bu etkinlik ile ilgili konuşan Yeşil Gerze Dağcılık ve Gençlik Kulübü Adına Kulüp Başkanı Birol SAZAK; “Daha önceki yıllar da da bu etkinliğe kulüp üyelerimizle katılarak hep manevi desteğimizi verdik, Boyabatlı doğa dostlarımızla birlikte yürüdük. Yine bu yıl da Boyabat Yürüyelim Arkadaşlar Gurubu’nun lideri rehberi ve aynı zamanda Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş beyin daveti üzerine yanlarında olduk birlikte yürüdük. Başta Ahmet Beye ve bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen kurum kuruluş herkese bize gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim. Yürüyelim Arkadaşlar Gurubunu Gerze’de bizlerle bir etkinlikte olmalarını bulunmalarını istiyor ve davet ediyorum. dedi..

Boyabat İlçe Kaymakamlığı, Boyabat Belediyesi ve Boyabat Kültür ve Araştırma Derneğinin birlikte düzenlediği Tarihten Doğaya Bahar Yürüyüşü İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayarak Salar köyü kaya mezarı devamla Bazalt Kayalıkları Tabiat Anıtı'nda sona erdi.

Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe Belediye Başkan Vekili Kadir Çeltikçi, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Boyabat Yürüyelim Arkadaşlar Gurubu üyeleri , Ayancık Doğa Sporları Gurubu (AYDOS), Yeşil Gerze Dağcılık ve Gençlik Kulübü (GERDAK-2013),  Boyabat ilçe okullarından  doğasever geçler Ve çevreden Yürüyüşçü vatandaşların katılımıyla kortej halinde Köprübaşı Parkı önüne kadar yüründü.

Yürüyüşçüler, Köprübaşı mevkiinde minibüslerle Salar Köyü önüne kadar taşındı. Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş tarihi Salar Köyü Kaya Mezarı önünde yaptığı konuşmada: “İlçe Jandarma Komutanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve 112 Acil ekiplerinin de yürüyüşün başından sonuna kadar gerekli önlem ve tedbirleri alarak göstermiş oldukları ilgiye teşekkür ederim” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER