Gerze Belediyesi’nden Nükleer Karşıtı Direnişe Tam Destek

Sinop Gençlik Muhalefeti tarafından Sinop Hamsilos’ta yapılması planlanan Nükleer Santrale ve oluşturacağı tahribata dikkat çekmek için 30 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında Sinop Abalı Köyü Söğütler sırtı piknik alanında düzenlenen Nükleere Karşı Doğa ve Gençlik Kampı 5 Temmuz Cumartesi gecesi yaklaşık 50 kişilik grubun saldırısına uğradı.

Gerze Belediyesi’nden Nükleer Karşıtı Direnişe Tam Destek

  Şehir Merkezinde gerçekleşen kampın final konserinin ardından gençlerin önünü kesen küçük bir grup saldırıda bulundu. Saldırıyı püskürten gençler, otobüslere bindikleri sırada daha kalabalık bir saldırıya maruz kaldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde kamp alanına gelen yaklaşık 50 kişiden oluşan, sopalı grup, kamp alanını basarak savaş alanına çevirdi. Saldırgan gruba müdahale eden jandarmaya da saldıran grup, 11 gencin yaralanmasına sebep oldu.

  Saldırının ardından Gerze Belediyesi, hem yaralanan gençlerin hastaneye kaldırılması hem de kamp alanının yeni bir saldırıya karşı tahliye edilmesi için kamp katılımcılarını Gerze Otel’de ağırladı. Yaralanan 11 kişinin arasında omzu, burnu, kolu kırılanların olduğu başından yaralananların ise müşahede altına alındığı öğrenildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 22:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüsniye Çömlekçi
Hüsniye Çömlekçi - 10 yıl Önce

o 50 kişilik grup kim bilinmiyor mu? meçhul mu?

banner381
SIRADAKİ HABER