Gerze Her Daim Örnek Alınıyor

Terme Çevre Platformu ve (TERÇEP) ve Atakum Bisiklet topluluğu (ATABİT) işbirliği ile Atakum Bisiklet topluluğu üyelerinden 20 kişilik gurup Tim Avrasya Yatırım Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Şirketi tarafından Terme ilçesi Akçay Mevkiine yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı tepki göstermek amacı ile Atakum ilçesinden Terme Akçay mevkiine pedal çevirdiler.

Gerze Her Daim Örnek Alınıyor

  Santralin yapılması planlanan alanda  buluşan dernekler, çeşitli açıklamalarda bulundu. Gerze’de santral kurulmasını halkın önlediğini ve kendilerinin de Gerze halkından aşağı bir yanları olmadığını belirten Atakum Bisiklet Topluluğu Başkanı Şükrü Gün, “Atakum’dan buraya kadar bisikletli olarak çevre ve doğaya zarar verecek bir termik santrale karşı olduğumuzu göstermek için havamıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkmak için bisiklet sürdük. Hava yağmurlu olduğu için üstümüz kirlendi ama biz bisikletlerimiz kirlensin havamız, suyumuz, toprağımız kirlenmesin diyoruz. Biz bunu Terme ve Samsun gibi çevreye zararlı olan havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirletecek olan bir termik santral istemiyoruz. Güzel bir doğada yaşayıp, bisiklet sürmek istiyoruz. Halkın bunu görmesi için yağmur, çamur dinlemeden buraya kadar geldik. Biz bu şartlarda buraya gelebiliyorsak onlar daha fazlasını yapabilirler. Amacımız Terme ve Samsun’da ki duyarlılığı arttırabilmek. Gerze’de termik santral kurulmak istendi. Fakat halk toplu olarak buna karşı çıktı ve santral kurulamadı. Gerze’den daha aşağıya bir yer değiliz. Bunu bizde engelleyeceğimizi düşünüyorum. Bu duyarlılığı arttırabilmek için de buradayız. Katkılarından dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve TERÇEP Başkanı Zekai Altunpala’ya teşekkür ederim.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 12:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
zekeriya arıcı(beyaz hoca- karlı)
zekeriya arıcı(beyaz hoca- karlı) - 9 yıl Önce

konumunuz gereği göstermiş olduğunuz bu tepkiyi cani gönülden destekler, başarılarınızın devamını tüm kalbimle temenniederim. en derin sevgi ve saygılarımla.

banner381
SIRADAKİ HABER