Nükleer Enerji Santrallerini İptal Edeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, iktidarlarında Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerini uluslar arası yükümlülükler dahilinde iptal edeceklerini bildirdi.

Nükleer Enerji Santrallerini İptal Edeceğiz

Karaca, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin geride bırakılan 16 yıldaki yanlış politikaların acı reçetesiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

"16 yıllık AKP iktidarının ardından 5 Haziran Çevre Günü'nü kutlamak için elimizde kalan tek sebep, büyük bir kararlılıkla yaşamı savunanların 24 Haziran'a taşıdığı umuttur." ifadesini kullanan Karaca, doğayı korumak ve yeşil adaleti sağlamak için 2023'ü bekleme niyetleri olmadığını vurguladı.

Karaca, iktidarlarında yapacaklarını aktararak, şunları kaydetti: "CHP olarak, doğa dostu bir yaşam inşa edeceğiz. Doğa katliamlarına imza atan hükümetin yanlış uygulamalarını sonlandıracağız. İklim değişikliğinin yarattığı tahribatı önleyici kapsamlı projeleri hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir enerji potansiyelini hayata geçirecek, doğa dostu teknolojileri teşvik edeceğiz. Doğa dostu üretimi teşvik edeceğiz. Uluslararası koruma altında olan alanlarda maden araması ve HES yapmayacağız. Ekolojik anayasa hazırlayacak, su kanunu çıkararak rantın ve özelleştirmelerin önüne geçeceğiz. ÇED raporlarında kamusal çıkarı mümkün kılacak, ayrıca SED yürütülmesini sağlayacağız. Meraları özel mülkiyet olmaktan çıkaracak, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerini, uluslar arası yükümlülükler dahilinde iptal edeceğiz." dedi.


 

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
dost
dost - 6 yıl Önce

gülazar cıktan başka ne beklenir ki vatana yaralı her şeye karşılar

Emre ersoy
Emre ersoy - 6 yıl Önce

Onlarin kafalari sadece yapilani iptal etmiye calisir. Uretmiye basmaz beyinleri. Basmadigi icinde hic iktidar olamadilar zaten..

ŞABAN ÖZTÜRK
ŞABAN ÖZTÜRK - 6 yıl Önce

bunlar ülkemi̇ yönetecekler mi̇ş. konuştuklarina kendi̇leri̇ bi̇le i̇nanmayan bi̇r mualefet. daha i̇yi̇si̇ni̇ neden yapmayalim di̇yeceği̇ne i̇ptal edeceği̇z di̇yor. enerji̇ açiğini görmüyorsa üreti̇m, i̇sti̇hdami nasil yaratacak bunlar.

banner381
SIRADAKİ HABER