Projeler Hakkında Konuştu

Maviş, Meydan Projesi Ve Toki Konutları Hakkında Konuştu.

Projeler Hakkında Konuştu

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, ihalesi 24 Mart'ta yapılan Sinop Meydan Projesi ilgili açıklamalarda bulundu. Maviş, meydan projesinin tamamlanıp şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin ortaya çıkmasıyla hemşehrilerimizin daha ferah sosyal alanlara kavuşacağını Sinop turizmine önemli katkılar sağlanacağını ifade ederek, “Marka Şehir Sinop” hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini söyledi.

Maviş, Sinop Şehir Meydanı Projesi’nin her aşamasının titizlikle takip edildiğini, yoğun çabalar harcanarak bugünlere gelindiğini, 40 yıldan bu yana birçok defa gündeme getirilen fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen Meydan projesinin hayata geçiyor olmasından büyük onur duyduğunu, ifade etti.

Yapım Çalışmaları Hassasiyetle Yürütülecek

Maviş, tarih kültür ve medeniyet mirası açısından çok zengin olan Sinop’ta atılacak her adımda bu medeniyet mirasının korunmasının esas alındığını, bu nedenle koruma kurullarıyla yakın ilişki ve işbirliği içinde adımların atıldığını söyledi. Proje ile ilgili Sinop’taki paydaşların revizyon taleplerinin yerine getirildiğini, 16 Aralık itibarıyla de koruma kurulundan onay alınan projenin 24 Mart’ta ihalesinin yapıldığını dile getirdi.

Değişen ve Gelişen Bir Sinop Göreceğiz

Maviş, surlarımızı kaplayan ve tarihimizi gölgeleyen yapıların temizlenmesiyle turizmde Sinop’umuzun tarihi dokusunun daha görünür hale geleceğini ve Marka Şehir yolunda güçlü bir adımın atılmış olacağını ifade etti.

Her şey Hemşehrilerimiz İçin

Maviş, Sinop meydan projesi kapsamında çocuk oyun ve su oyun alanlarının yapılacağını, çok sayıda ağaç ile meydanın mavi yeşil dokusu arasında evlatlarımızın huzur veren kahkahalarına ve yüzlerindeki tebessüme ortak olunacağını, hemşerilerimize keyifle vakit geçirecekleri sosyal alan imkanları sağlanacağını, Şehir meydanının Sinop’lu hemşehrilerimizin uğrak noktalarından biri haline geleceğini, Sinop’un en nadide yapılarından olan Jandarma Sosyal Tesisinin, Millet kıraathanesine dönüştürülerek halkımızın hizmetine açılacağını ifade etti.

TOKİ Konutları Yapımı İhale Ediliyor

Maviş, TOKİ tarafından Sinop’a yapılacak 317 konutun yapım işinin bütün hazırlıklarının tamamlandığını, 12 Temmuz 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağını duyurarak hak sahiplerini sıcak yuvalarına kavuşturuncaya kadar süreci sıkı sıkıya takip edeceklerini bir kez daha ifade etti.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER