Samsun'da Sinop Nükleer Santrali Davası'nın duruşması yapıldı

Sinop Nükleer Güç Santralı’nın çevre düzeni planlarında yer almadığı gerekçesiyle açılan davanın duruşması Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nde yapıldı.

Samsun'da Sinop Nükleer Santrali Davası'nın duruşması yapıldı

25 Eylül 2018 Salı güünü yapılan duruşmaya, Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) ile birlikte kitlesel katılım sağlandı.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ndeki duruşmada Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) adına enerji raporu sunularak, teknik bilgi verildi. Mahkeme kararının daha sonra taraflara iletileceği belirtilerek duruşmanın sona erdirilmesinin ardından, EMO Samsun Şubesi’nde basın açıklaması yapıldı.

Sinop Nükleer Güç Santralı’nın (NGS) 1/25.000 ve 1/100.000’lik çevre düzeni planlarında yer almadığı gerekçesiyle açılan davanın duruşması, Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde 25 Eylül 2018 tarihinde görüldü. Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) duruşmaya kitlesel katılım sağlarken, EMO Yönetim Kurulu Yazmanı İbrahim Saral, Yönetim Kurulu Üyesi Cansel Aslan, EMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kardaş ve EMO Samsun Şube Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdağ da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı.

EFSANE AVUKAT EŞBER YAĞMURDERELİ DE SAMSUN'DA

Duruşmaya ayrıca Sinop NKP avukatları Mehmet Horuş ve Eşber Yağmurdereli, Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarıaltun, Sinop NKP Dönem Sözcüsü Kayhan Konukçu, Sinop NKP Derneği Başkanı Zeki Karataş ile Sinop ve Samsunlular katıldı.
Duruşmada EMO adına Mehmet Özdağ tarafından Enerji Raporu sunumu yapıldı. ŞPO Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarıaltun teknik bilgi verirken, Sinoplu yurttaşlar da santral inşaatının çevreye verdiği zararı belge ve fotoğraflarla ortaya koydular.
Tarafların dinlenmesinin ardından Samsun Bölge İdare Mahkemesi, kararı daha sonra taraflara iletmek üzere duruşmayı sona erdirdi.

NE SİNOP'A NE AKKUYU'YA NÜKLEER SANTRAL YAPTIRMAYACAĞIZ

Duruşmadan sonra EMO Samsun Şubesi’nde Sinop NKP Dönem Sözcüsü Kayhan Konukçu, EMO Yönetim Kurulu Yazmanı İbrahim Saral ve avukat Mehmet Horuş tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "AKP hükümetinin Sinop İnceburun Yarımadası’nda 4 reaktörlü NGS yapmak üzere Japonya Abe Hükümeti ile anlaşma imzalamasına tepki gösterilerek, “Biz Sinop NKP ve nükleer karşıtları bu yasayı onaylamıyor ve kabul etmiyoruz. Bunu kabul etmediğimizi ve ne Sinop’a ne Akkuyu’ya ne de Türkiye’nin bir başka yerinde NGS yaptırmayacağımızı, siyasi iktidarın bu yöndeki kararını da onaylamayacağımızı her alanda her zaman yüksek sesle haykırıyoruz” denildi.

Kaynak: Karadeniz Hayat

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinoplu
Sinoplu - 5 yıl Önce

Hükümetin yanlışları var tamam anlıyoruz da bu enerji konusunda
Ne yanlışı var evinizde işyerinizde sizler karanlıkta mı duruyorsunuz ekonomi kötü iç piyasa kangren oldu
Kriz daha yeni başlıyor yılbaşı gelsin daha ne krizler bekliyor bizi ama Sinop'a yapılacak enerji santrali bizim için bir kazanımdır engel olmayalım

banner381
SIRADAKİ HABER