Sinop'ta Obeziteyle Mücadele Kampı

Sinop’ta düzenlenen kampta, öğrenciler madde bağımlılığı ve obeziteye karşı savaş açtı.

Sinop'ta Obeziteyle Mücadele Kampı

  Sinop’ta düzenlenen kampta, öğrenciler madde bağımlılığı ve obeziteye karşı savaş açtı.
Sinop’ta öğrencilere yönelik başlatılan "Doğal Yaşam Sağlıklı Gençlik Kampı" nda gençlere başta madde bağımlılığı ve obezite olmak üzere birçok kötü alışkanlıktan uzak durmaları konusunda bilgiler veriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Sinop Müftülüğü Diyanet Gençlik Spor Kulübü Derneği organizesinde kent merkezi Orman Kampı’nda kampta kurulan çadırlarda kalan öğrenciler, kamp boyunca tabiat ortamında birçok önemli etkinliğe katılıyor. Kampa davet edilen çeşitli branşlardaki uzman kişiler öğrencilere bilgiler veriyor.
Kamp hakkında bilgi veren Proje Koordinasyon Müdürü ve Din Kültürü Öğretmeni İsmail Eker, kampın 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildiğini söyledi. Kampın çok verimli geçtiğini kaydeden Eker, "Kamp alanında çadırlarımızı kurduk. Gençlik kampımızın 3 tane ana maddesi var. Birincisi obezite ve bu hastalık günümüzün sorunu. Cipsler, şekerli yiyecekler ve fast food ürünler obezitenin ana unsurları. 2.si madde bağımlılığı. Madde bağımlılığı içerisinde sigara, içki, Alkol, uyuşturucu gibi maddeler var. 3.ise internet bağımlılığı. Çocuklarımız teknoloji kullanıyorlar. Belki birçok kişiyle sosyal ağlarda arkadaşlar ediniyorlar. Fakat bireyler olarak özünde yalnızlar. Bu noktada bilişim suçları ile ilgili emniyette de öğrencilerimize seminer verilecek.

Obezite ile ilgili diyetisyen bir yetkili de toplantı yapacak, seminer verecek. Kampta ilk yardım eğitimleri de yer alıyor. Gençlerimizi olabildiğince tehlikelerden, tuzaklardan korumak, sağlıklı nesiller oluşturmak, kilolu ve obeziteye maruz kalmış nesillerin oluşmasının önüne geçmek için böyle bir proje gerçekleştiriyoruz. Tabi bunun yanında izcilik faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizi doğaya alıştırmak, ileriki yaşamlarında tehlikeye maruz kaldıklarında kendilerini koruyabilecek derecede bilgilendiriyoruz" diye konuştu.
Bu arada kampın son konuğu İl Müftüsü Mustafa Erkan oldu. Mustafa Erkan yakılan kamp ateşi başında, kampa katılan öğrencilere madde bağımlılığının dini perspektiften zararlarını anlattı. Erkan’a sohbet sonunda Proje Koordinasyon Müdürü ve Din Kültürü Öğretmeni İsmail Eker tarafından plaket verildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 12:58
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER