Türkiye Kent Konseylerinden Destek.

Türkiye Kent Konseylerinden Gerze Çakıroğlu mevkiinde yapılması düşünülen termik santrale karşı verilen mücadeleye destek.

Türkiye Kent Konseylerinden Destek.

  Gerze Kent Konseyi konuklarını ağırladı.Türkiye Kent konseyi Platformu Üyelerinden, Konak, İzmir, Seferihisar, Çankaya, Yakakent, Eskişehir ve Nilüfer Kent konseyleri Başkanları ve genel Sekreterleri ilçemizi ziyaret ederek Gerze' de kurulmak istenen ithal kömüre dayalı termik santraline karşı verilen yaşam haklarının korunması mücadelesinde haklı olduğumuzu ve her zaman yanımızda olacaklarını bildiren bir basın toplantısı düzenlendi.

  Yaykıl Çakıroğlu mevkiinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türkiye Kent Konseyleri Platformu Sözcüsü Y. Doç. Dr. Metin ERTEN " Türkiye'nin her yanında olduğu gibi bizlerde ,Gerze'yi ve onun haklı mücadelesini izliyoruz.Gerzelilerin verdiği uğraşlara saygı duyuyor ve destekliyoruz.Ancak sorunun yalnız Gerze'ye  özgü olmadığınıda biliyoruz.Biz Kent Konseyleri Platformunu oluşturan Türkiye'nin kent konseyleri olarak; Gerze'de kurulmak istenen termik Santrale karşı verilen mücadelede ;Gerze ve tüm çevre kentlerimize duyurmak istediğimiz şudur.Verdiğiniz Mücadelenin haklı olduğuna inanıyoruz.Konunun enerji ihtiyaçlarından değil daha farklı kaygılardan kaynaklandığını düşünüyoruz.Ve en önemlisi olarakta "Gerzeli İstemiyorsan olmaz." diyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

      Ardından Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Y.Doç.Dr Metin Erten, Araştırmacı Yazar Mehmet Kartal ve Av.Bahadır İnanlı sunumlarını yaptı.Belediye başkanı Osman Belovacıklı katılımcılara teşekkürlerini sunduktan sonra konuşmacılara çiçeklerini takdim etti.
























Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail ersoy
ismail ersoy - 12 yıl Önce

bakıyorumda geçmişe 30 -40 yıl evvelki beş yıllık planlara,sinop a çeşme bile yazmıyor,değişen bir şey olmanış.bir ay önce yayınlanan yatırım proğramına her bölgenin yatırımı var .sinop haritada bile yok .yalnız yatırımdamı teşfiktede yatırım desteğindede yok.çünkü bu bölge(kastomonu,çankırış,sinop,zonguldak) istiklal savaşında hiristiyanlara karşı savaştığından vede yobaz olmadığı,vede kürt yaşamadığı için yatırıma ,teşfiğe değmez bölge ilan edilmiştir.iş tersi ise milletvekilleri değil başbakan cevap versin.doru dürüst yatırım yapmayan mardi,siirt gibi iller bizim illerden kat kat teşfik alıyor zannederim işin takibi bile yapılmıyordur

banner381
SIRADAKİ HABER