Üç Medeniyetin Birleştiği Yer

İlimiz sınırları içerisinde yıllardır panayırı ile bilinen Bekteşağa köyü gölet etrafında yapılan yatırım ve düzenlemelerle Sinop turizminde marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Üç Medeniyetin Birleştiği Yer

            Sinop’a bağlı Bektaşağa Köyü sınırları içerisinde bulunan ve Erfelek ilçesi Kızılcaot köyüne kadar uzanan bir alanda bulunan Bektaşağa Göleti, yeni yapılmakta olan çalışmalarla Sinop’ta hareketlenen doğa turizminin cazibe merkezlerinden olma yolunda. Sinop iline 17 km, Erfelek ilçesine 12 km. ve Gerze ilçesine 30 km. uzaklıktaki gölet, Sinop Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mesire yeri olarak tescil edildikten sonra yine işletme müdürlüğünün Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansınının turizm alt yapısı destek çağrısı için projesi hazırlanmış, akabinde hibe desteğine hak kazanmış bir yer. Bektaşağa Göleti Mesire Yeri’nin Turizme Kazandırılması projesi kapsamında gölet civarında yapılan düzenlemeler Kastamonu Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından peyzaj tasarımı yapılmış, Sinop Orman İşletme Müdürlüğü’nün proje ekibi tarafından çalışmalarına 2012 yılının ocak ayında başlanmıştır.18 aylık bir proje süresi olan faaliyetlerde artık sona gelinmiştir. Proje sahasına kır lokantasından seyir teraslarına, yağmur barınaklarından gözlem kulesine, WC den çocuk parkına bir çok donatı bulunmakta.

            Bektaşağa Köyü Sinop’un kültürel zenginliği en güzel yansıtan yerlerden olup Çerkezlerin, Türklerin ve Lazların birlikte yıllar boyu kardeşçe yaşadığı bir köy. Bu kültürel mirasın hemen yanıbaşında hazırlanan bu turizm mekanı, bu değerlerin Sinop ve ülke turizmine kazandırılması açısından çok önemli. Bu konuda hazırlanan ve KUZKA tarafından hibe desteğine layık bulunması da bunun en güzel örneği olsa gerek. Sinop Orman İşletme Müdürlüğü bu konuda çok büyük bir gayret göstermiş. Projenin yürütülmesi konusunda İşletme Müdürü Hakan Orhan ve ekibine teşekkür etmek lazım.
Fotoğraflar için tıklayınız

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 12:49
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER