Üretmenin Yaşı Yok

Emekli karı koca hobi olarak başladıkları arıcılığı geliştirerek üretimi artırmayı hedefliyor.

Üretmenin Yaşı Yok

  İlçemiz sakinlerinden emekli Nurten ve Musa Çetin çifti boş vakitlerini değerlendirmek adına hobi olarak ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi Cayva mevkiinde 14 dönümlük arazide 15 kovanla başladıkları arıcılığa kovan sayılarını 30’ a çıkararak devam ediyorlar. Arıcılık işine sadece boş zamanlarını değerlendirmek düşüncesi ile başladıklarını ifade eden emekli çift, daha sonra bu işi sevdiklerini ve geliştirmek için harekete geçtiklerini belirttiler.

  Bal üretimini artırmak için 14 dönümlük arazinin 9 dönümlük bölümüne arı çiçeği eken girişimci hemşerilerimiz, önümüzdeki günlerde kovanlarını ilçemiz Kızılcalı köyü yaylasına götüreceklerini, farklı çiçeklerden beslenecek arıların balın kalitesini yükselteceği bilgisini verdiler.
Haber: NurgülGençay





















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 15:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 11 yıl Önce

musa çetin beyin arıcılıkla ilgilendiğini bende bilmiyordum.kendisi beni kovanlarının ve çiçek tarlası haline getirdiği alana götürdü.çiçek tarlası gerçekten görülmeye değer.emekli bir bireyin arıcılıkla uğraş vermesi, insanlarımıza örnek olması gerçekten alkışlanmaya değer.zamanını çok güzel ve örnek olabilecek bir çaba harcayarak değerlendirmesi;aile bütçesine katkıda bulunması,tüketicilere doğal katkısız bal sunmasını ancak takdir ederek alkışlayabilirim. kendisini ona destek veren eşini kutlar; başarılarının devamını dilerim...

banner381
SIRADAKİ HABER