Yanlış Hesap Danıştay’dan Döndü

EPDK’nın Gerze Enerji Santraline Verdiğini elektrik üretim lisansı iptal edildi.

Yanlış Hesap Danıştay’dan Döndü

  Anadolu Grubunun ilçemiz Yaykıl köyünde inşa etmek istediği Gerze Enerji Santrali isimli termik santral projesine ait son evrakta Danıştay kararı ile tarihe karıştı. Danıştay 13. Dairesinin, EPDK’nin Anadolu Grubuna 2008’de verdiği elektrik üretim lisansını iptal etmesiyle, bu başından beri her yönüyle yanlış ve doğa katliamına yol açacak projenin son belgesi de tarih oldu. Böylelikle Yeşil Gerze Çevre Platformu öncülüğünde 2009 yılından beri sürdürülen Gerze-Yaykıl direnişi de Gerze halkının Türkiye’ye örnek teşkil edecek zaferi ile sona erdi.

ÇED süreci bakanlıkça sona erdirilen proje lisansı hakkında, Danıştay 13. Dairesi son derece açık gerekçeleri adres göstererek, ÇED sürecinin üretim lisansı verilmeden önce bir ön şart olarak kabul edilmesi gerektiğini  vurgularken, üretim lisansının tüketicilerin kullanımına sunulacak elektriği “çevreye uyumlu bir şekilde” üreteceği kanıtlanmış başvuru sahiplerine verilebileceğinin de altını çizdi.

Kararla birlikte Gerze Elektrik Santralinin elektrik üretim lisansı 31 Mart 2015 tarihi itibariyle iptal edilirken, yürürlükteki son resmi belge de tarih, bu uzun soluklu mücadelenin kazananı da Gerze halkı oldu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 13:03

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
uğur
uğur - 9 yıl Önce

5 eylül daima hafızalarda kalacak ve bu onurlu yol asla unutulmayacak !!!

banner381
SIRADAKİ HABER