Zararlarını Anlattı

Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin zararlarını anlattı.

Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin deniz kafes balığı yetiştiriciliğinin zararlarını anlattı.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 10:03

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemaleddin
Cemaleddin - 6 yıl Önce

bu baliklar dishayria satilacak. cevre tiyatrosu ile ... ne demek istiyorsunuz. birisi de cikip anason kokusu atmoferin havasini bozuyor diye yaygara yapsa aynen sizin uydurklariniza benzeyecek gibi.

adnan
adnan - 6 yıl Önce

komiksiniz karnı tok olanların yaşadığı bu şehirde ekmek mücadelesi veren insanlarında bulunduğunu hatta memleketini ekmek uğruna terkedenlerinde varlığını unutmayalım yakakent limanındaki görüntülere dehşet verici diyorsunuz gördüğüm kadarıyla liman amacı doğrultusunda kullanılmış lalemi yetiştireceklerdi ayrıca sahilde gösterdiğiniz köpükler deniz kıyı kesiminde her yerde rastlayabileceğiniz şeyler kafeslerle ne alaka yemleme vede antibiyotikleride sanki acık deniz değilde havuzda yada göletteymişcesine ele almışsınız palamutun güzergah değiştirdiği konusuda ayrıbir komedi 2016 son 10 senenin en verimli sezonu idi güzergah değişimi bu senemi olmuş heralde kafes yetiştiriciliğini duydular amaç karşı koymak olunca bahane kolay işsize aşsıza çözümünüz varmı işe aşa bari engel olmayın hamsi sezonunda liman kirliliği kokusu hiç bukadar gündem olmadı ayrıca rant diye nitelendirmeniz çok talihsiz burada emek alınteri var istihdam var rant nedemek

şaban öztürk
şaban öztürk - 6 yıl Önce

uğur bryin konuşmasını dinledim ve tamamını dinlemekten vazgeçtim. neden diye düşüne bilirsiniz ; fakat uğur bey tarafından cevaplamasını istediğim sorular aşağıdadır.
1- geçmişten günümüze denk gerze'deki balık türlerindeki azalışlar kafeslerden mi oldu?
2- urla ve seferi hisardaki kafeslerin akıntısı ile gerzede akıntı aynı mı? veya kıyıdan uzaklıkları aynı mı?
3- gerze çöplüğü patlatıldı deniz naylon paşetlerle doldu bunun örnekleri ve fotografları gazetenizde mevcuttur. çevre kirliliği olmadı mı? bir naylon poşetin çevreye zararını kendileri daha iyi bilri.

4 bunlar gibi söyledikleri ile yaptıkları arasında uyuşmayan nedenler saya bilir.


saygılar

uğur çetin
uğur çetin - 6 yıl Önce

şaban beyin yorumunu okudum;
1 - geçmişten günümüze gerze deki balık türlerinin azaltılması doğamıza karşı acımasızlığımızdan ve denizlerimizi bilinçsiz kirletmemizdendir dolayısıyla bunun şuan için balık kafesleri ile alakası yoktur.
2 - urla seferihisar ve ordu perşembe deki akıntı aynımıdır değilmidir bunu bilmemize imkan yok çünkü bu konu ile ilgili bilimsel veriler proje detayları tarafımıza ulaştırılmadı.kıyıdan uzaklıklara gelince kurumumuza gelen dilekçelerde 0.6 mil mesafeden bahsedilmekte olup mesafeler hemen hemen aynıdır.
3 - gerze yaykıl köyü mevkiindeki vahşi depolama alanı metan gazı patlaması sonucu doğrudur denize kalıntıları saçıldı.ancak ben orada 20 gün geceli gündüzlü çalıştım yağmur çamur altında iş makineleri ile ve belediye-karayolları işbirliği ile rehabilite çalışmalarını tamamladım.adı geçen yer kontrol altına alınmış önüne tahkimat yapılarak bir daha çevreye zarar vermeyecek hale gelmiştir.bu konu ile de ilgili haberler ve görseller mevcuttur.

uğur çetin
uğur çetin - 6 yıl Önce

4 - söyledikleri ile yaptıkları uyuşmayan nedenler konusunda bir diyeceğim yok çünkü bu konunun muhatabı olarak görmüyorum kendimi.
konu ile ilgili olarak yasal haklarımız ne ise onları aramaktayız.mahkemeler gereken kararı verecektir.türk adaleti neye hükmediyorsa onlara uymak vatandaşlık görevimizdir.saygılarımla....

Şaban öztürk
Şaban öztürk - 6 yıl Önce

oraya kurulacak tesislerin kıyıya en yakın yeri 2900 metredir uani sizin ( 0, 6 mil deiğiniz yer 1,5 deniz milidir )akıntı ve dip analizleriniz istediğiniz zaman paylaşabilirm ayrıca üretim dönemlerini paylaşa bilirim yani istediğiniz her konuda yardımcı olurum saygılarımla

banner381
SIRADAKİ HABER