Corona- Gelmez Olasıca !

Çin'den geldi bu bela,

Yayıldı  tüm Cihana,

Bize gelmez diyorduk.

Aha geldi KORONA!

Kültür Bakanlığı Halk Şairi Sivaslı Bünyemin UĞUR'UN  şiirinin ilk dörtlüğünü sizler paylaşarak yazıma başlıyorum.

Değerli Gerze Gündem Okurlarım:

Dünyada, ülkemizde ve yaşadığımız hemen her yerde, bu konuda yetkililerin öneri ve talimatları doğrultusunda birlikte mücadele etmek zorundayız diye düşünmekteyim.

Sağlık personelimiz bu konuda cansiperane çalıştıklarını duymaktayız. Sağlık personelimize, yetkililer ve bizler her konuda yardımcı olmalıyız. Sağlık personelimizin çok ve yeterli donanımlı olmaları gerektiğini biliyoruz.

Doktor; kim, ne demiş, ne yapmış, neye inanır diye düşünmez. İdari amir değildir, savcı değildir, din görevlisi değildir, kolluk kuvveti değildir.

Doktorun işi insanı yaşatmaktır. Doktor yaşatır!

Gerek dünyamızda, gerek ülkemiz tarihinde sağlık çalışanları doktor ve ekiplerinin mücadeleleri, insanı yaşatmak için nice anılarla doludur. Bu mücadeleyi veren sağlık çalışanlarımız insanları yaşatabilmek için canlarından bile olmuşlardır!

İnsanı ve insanlığı düşünen, vatansever, devrimci ve insana saygılı bir geleneğin devamı olduğunu bildiğim,  sağlık personeline inanan ve güvenen biriyim.

Bu bilinci yitirmemek niyetiyle, içinde olduğumuz şu günlerde en çok fedakarca canı pahasına  çalışacak olan sağlık çalışanlarımızı saygıyla, sevgiyle selamlıyor ve başarılı olmalarını diliyorum...

Yazımı, yerel gazetecilik sorumluluğumla bu virüsün kısaca belirtilerini açıklayarak bitirmek istiyorum.

Bu virüs, genellikle soğuk algınlığına benzer şekilde, hafif ve orta dereceli üst solunum yolu hastalığı olan insanları daha çok hasta edebilir olduğunu doktorlar söylemekteler!Ayrıca genç, yaşlı, çoluk çocuk bu hastalığa yakalanmaz da diyemeyiz! Bunu da hiç unutmayalım, unutturmayalım!

65 yaş ve üzerinde olan insanlarımızda risk daha fazla oluyormuş!

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ:

1- Birkaç gün süren yüksek ateş ( 38 ve üzeri ateş)

2-Balgamlı veya kuru öksürük.

3- Nefes darlığı ( Nefes alma güçlüğü)

4- Baş ağrısı.

Dünyamız ve ülkemiz çok badireleri yaşayarak ve mücadele ederek atlatmıştır.Umarım bu KORONAVİRÜSLE de hep birlikte mücadele ederek ve yenerek atlatır, esenliğe çok büyük kayıp vermeden ulaşırız diye düşünüyorum.

Sağlık kurallarına uyarak, umutlu ve mutlu yaşayın, değerli okurlarım.

Ali Vacit TOKMAK  22 MART 2020

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 4 yıl Önce

sosyal medyada bilimsel araştırmaları okudukça ve inceledikçe; aklımıza birçok soru geliyor! acaba koronavirüs sosyal bir deney mi? koronavirüs gerçeğini kimler yaptı? amaçları neydi?koranavirüs ve 5g arasında ki, bağlantı ne?bazı bilim adamları koranavirüsü dünyaya salan,amerika devleti değil de, abd içinde olanlar yaptı, yani belki derin devleti elemanları yaptı diyorlar! koronavirüs mutasyona mı uğruyor?nakit para ile virüs bulaşıyor! acaba kripto paray mı alıştırılacağız? yani elektronik ( temassız para ) dünyamızda yaygınlaşacak? dijital tıppa mı geçiliyor? 4. sanayi devrimi, dijital dünya ve oradan da dijital tıppa mı geçeceğiz? soru çok ama cevap henüz bizlerin anlayacağı kadar yok! bekleyip göreceğiz! tabii biz yaşlılar ne kadarını bilemem! ama genç kuşaklar mutlaka yaşayarak görecekler! dünyanın gidişatı bu doğrultuda! yaşayanlar mutlaka yaşayarak yeni gelişmeleri mutlaka anlamaya çalışacaklar, öğrenecekler!