DOST

  Şirin Gerze’mize, yazdan yaza geliriz. Mezarlarımızı ziyaret ederiz. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden  öperiz. Velhasılı eskilerimizin tabiriyle sıla-i rahim yaparız.

Bu yaz ağustos ayında da öyle yaptık. Ağustos 2013 sizler için bir özelliği olmayabilir, ancak benim için çok özel  ve de güzel bir ay oldu. Nasıl mı? Anlatayım efendim.

  Ağustos  ayında; 1968-1969 yıllarında Ortaokulda beraber okuduğum bir dostumla, arkadaşımla bir araya gelmek nasip oldu. Çok güzel oldu. Bu güzellikleri Gerze’li dostlarımla da paylaşmak istedim. Sizler için sıra dışı bir yazı olabilir. Ancak bana bu duygu yoğunluğunu yaşatan arkadaşımdan, dostumdan  Allah(CC) ebediyen razı olsun.

Mustafa YOĞURTÇU kardeşimden dostumun telefon numarasını aldım. Dostumla telefonlaştık, telefonun akabinde hemen buluştuk. Buluşma noktamız Gerze’mizin kalp şeklindeki limanı. Tabiki 45 yıllık bir zaman diliminde hayat mücadelesi  beni Gerze’den uzaklaştırdığı için bir araya  gelemedik. Dostumu beklerken hayal kuruyorum. Saçları beyazlamıştır, göbeklenmiştir, belki saçları dökülmüştür. Ve dostum karşıdan göründü. Bekir DEMİRCİ; yirmi adım ötede bana doğru geliyor. Yine Ortaokuldakine benzer bir yürüyüş, maşallah fiit bir vücut, ancak 56-57 yaşın verdiği bir olgunluk  Bekir DEMİRCİ karşımda. Kucaklaşıyoruz, çok özel bir duygu yoğunluğu yaşıyoruz. Gözlerimizden yaşlar boşanıyor. Hayata dair ne varsa, başlıyoruz konuşmaya. Konuştukça enteresan ortak noktalar ortaya çıkıyor. Benzer yıllarda evlenmişiz. Her ikimizin de iki erkek evlâdı var. Büyük çocuk-larımızın askerlik yerleri benzeşiyor. Şöyle ki; Bekir’in  POLAT’ı,  Gabar dağlarına Güneydoğuda. Benim ABDULKADİR’im, Şemdinli  dağlarında Güneydoğuda. Her iki evlât için de aynı ortak duyguları yaşamışız.  Yaşamayan bilemez! Allah(CC) bütün ana kuzularına, Mehmetçiklere  hayırlı teskereler nasip et-sin. Her ikimizin de kız torunlarımız var. 7-8 aylık. Gerze tabiriyle sütlekleri olmuş diye gülüşüyoruz. DERİN  ve ERVA NUR. Cenab-ı Allah(CC) her ikisinin de dünya ve ahiret istikbâllerini güzel  yazsın inşallah. Dostumla sohbete devam ediyoruz. Bu uzun zaman dilimi içerisinde her ikimiz de hayırlı görevler yerine getirmişiz. Bekir dostum evlendirme memurluğu yaparak aile yuvalarının kurulmasına vesile olmuş,  bendeniz de 34 yıllık eğitimcilikle önce Endüstri Meslek Liselerinde daha sonra Üniversitede hocalık yaparak Makineci yetiştirmeye çalıştım.

   Dostumla bir başka ortak yönümüz ise; şifa arayışıyla sık sık hastanelere yolumuz düş-müş.  O, bir seri riskli ameliyatlar geçirmiş, maşallah iyi gördüm, şifasına kavuşmuş. Ben de hanımımla ilgili 7-8 yıl süren bir kanser mücadelemiz oldu. Allah’ıma(CC) binlerce şükür; derdi verdi ama, dermanını  da verdi. Allah(CC) tüm hastalara acil şifalar nasip etsin. Tabii ki bunlar biz kullar için farklı farklı sınavlar. Bu sınavları kazananlara ne mutlu.

   Dostumla bir diğer ortak noktamız;  56-57 yaşına gelmemize rağmen halâ evlatlarımız için gayret sarf ediyor  olmamız. Hiç önemli değil. Çünkü onlar her şeyin  en güzeline lâyıklar. Ve ha-yatta olduğumuz müddetçe onların arkalarında çınar gibi durmaya devam vesselâm. İnşaallah.

 

   Sizleri fazla sıkmamak adına torunlarımızla ilgili akrostiş şeklinde yazdığım şiirlerle ya-zımı noktalamak istiyorum. Önce Bekir dostumun  DERİN ismini verdikleri torunu  için;

Dostumun torunusun,

Eminim gül kokulusun.

Rabbim(CC)  güzelliklerle yoğursun.

İyi, güzel  ve doğru hep seninle olsun.

Nadidesin, prensessin  ve de  nur topusun.

Ey  yavru, sen mucize bir çocuksun.

 

Şimdi de ERVA NUR  ismini verdiğimiz benim torunum için;

Emanet olarak bir Erva Nur’sun.

Rahmet Peygamber’ine(ASM) inşallah komşu olursun.

Vefalı, terbiyeli  ve de güzel ahlâkınla,

Allah’ım(CC); Cennetine ve Cemâline kavuştursun.

Niyazım; hepimiz ve tüm insanlık için,

Umudum; iyilikler, güzellikler ve doğrular için,

Rahmetini esirgeme Allah’ım(CC), Erva Nur için.

Amin, Allahümme amin…

 

Sıra Dışı yazımı bu güzel  duygularla noktalıyorum. Bekir kardeşim iki saatlik zaman dilimine çok şeyler sıkıştırdık. Bu nadide zaman dilimi için sana kucak dolusu teşekkürlerimi gönderiyorum. İnşaalah yine buluşmak dileğiyle Rize semalarından binlerce selâm.

Gerze’li dostlarımız niyetimiz az az da olsa Gerze Gündemde yazmak. Ancak ya nasip.

Selâm ve saygılarımla.

Öğr.Gör.Ahmet AKIN

R.T.E.Üniversitesi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

RİZE    

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir AKIN
Kadir AKIN - 11 yıl Önce

güzel şiiri ve paylaşımı için babama çok teşekkür ediyorum.(ERVA NUR da teşekkür ediyormuş dedesi:)

bekir demirci
bekir demirci - 11 yıl Önce

56 yılıma,anlam katan,sevgi ve direnç katan,yüreğimi huzurla dolduran,tadına doyamadığım bu eşsiz sohbet için gönül dolusu teşekkürler ediyorum ahmedim. o gün sen engel olamadın duygu seline.şimdi de ben,tekrarını en kısa sürede canı gönülden diliyorum rabbimden,o tertemiz duyguların için sahsım,torunum oğlum ve gelinim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 11 yıl Önce

teşekkürüne eyvallah.yavrular bizim için çok müstesna emanetler.dostluk duygusuyla kaleme aldıklarımı senin de yaşaman dileklerimle gözlerinden öpüyor,yuvanda mutluluklar diliyorum.
a.akin-rize

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 11 yıl Önce

güzel gören güzel düşünür.güzel düşünen hayatından lezzet alır.bu düşüncelerle yorumun için diyecek kelime bulamıyorum.hayata pozitif bakmak önemli.bu bakışa katkın olduğu için bin-lerce teşekkür ediyorum.nice sohbetlerde buluşmak dileğiyle rizeden selâmlar,saygılar.
ahmet akin

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 11 yıl Önce

sayın hocam,
bekir demirci, yazı işleri müdürü olarak başladığı köşe yazarlığını, konuk yazar olarak devam ettirirken bir anda neden köşe yazmayı bırakmış, bunlardan size bahsetti mi? isyankar romantik yazılarını çok özlediğimi söyleyemem, ancak bunlar üzerinden topluma verdiğimiz karşılıklı mesajlarımız olmaktaydı. en son, emin çölaşan tadındaki anti-demokratik bir yazısından dolayı kendisine yeni dostlar aramasını tavsiye ettiğimi hatırlıyorum. her ne kadar ortak noktalardan bahsetmiş olsanız da, farklı kutupların insanları olarak, her iki taraf için de birlikte yaşama kültürünün olgunlaştığı bir dostluk olarak muhabbetiniz devam eder.

syg,
gka

Muhsin AÇIKTEPE
Muhsin AÇIKTEPE - 11 yıl Önce

dostluklar livechillah olunca baki olduğunu gösteren bir yazi allah cc kendisi için dost olan dostlukları baki etsin. saygilarimla muhterem hocam.

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 11 yıl Önce

eyvallah;teşekkür ediyor,sevgi ve selamları gönderiyorum.ahmet akin-rize

Ahmet AKIN
Ahmet AKIN - 11 yıl Önce

yorumuna amin diyorum.açıktepe ailesine ve inegöl'deki
gönül dostlarımıza rize'den binlerce selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.a.akın-rize