Akademik Yıl Görkemli Bir Törenle Açıldı

Üniversitemiz 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni 7 Ekim Çarşamba günü Türkiye’nin Edebiyat Temalı İlk Uygulama Oteli Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirildi.

Akademik Yıl Görkemli Bir Törenle Açıldı
HABERİN GALERİSİ
Üniversite Açılış

Üniversite Açılış

Üniversitemiz 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni 7 Ekim Çarşamba günü Türkiye’nin Edebiyat Temalı İlk Uygulama Oteli Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirildi.

7600 öğrencisi ile yeni döneme başlayan Üniversitemizde, 2015-2016 akademik dönemi için gerekli olan tüm hazırlıklar tamamlandı ve 1 Ekim 2015 günü geniş katılımlı bir açılış yapıldı.

Törenler, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Üniversitemiz çelengini koymasıyla başladı. Çelenk sunma törenine, Rektörümüzün yanı sıra Üniversitemizin öğretim üyeleri de katıldı. Buradaki programın ardından Akademik yıl açılış programı, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde devam etti.

Otelde gerçekleştirilen programa Vali Yasemin ÖZATA ÇEKİNKAYA, Garnizon Komutan Vekili J. Albay Temel ÇETİNKAYA, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Emniyet Müdürü Yusuf BİNER, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’dan Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, her geçen gün üniversitemizin geliştiği, büyüdüğü ifade ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İki ayı  aşkın bir süredir tebrik ve tanışma ziyaretlerinin  devam ediyor olması, Sinop şehrinde  Üniversitenin halkın gündeminde olduğunu, Üniversitemize karşı  ilgi ve alakalarının yüksek olduğunu göstermektedir. Bu bir taraftan bizi sevindirirken, bir taraftan da halkımızın,  Sinop eşrafının ve yöneticilerinin Üniversitemizden ve Üniversitenin yeni yönetiminden beklentisinin de o derece yüksek olduğunu göstermesi açısından bizim sorumluluğumuzu biraz daha artırmış olmaktadır.  Bu yoğun ilgiden şahsen benim çıkardığım ders şudur: Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, bünyemizdeki her bir akademisyenin akademik tecrübesini ve bilimsel  katkısını alarak; kentiyle bütünleşmiş, bölgesine katma değer üreten daha saygın bir Üniversite hedefine doğru, yararlı ve hızlı adımlar atmamız, bu uğurda gerekirse risk almamız gerektiği ve  kısır çekişmelerle vakit kaybetme lüksümüzün olmadığıdır.

“Üniversite ile Kent Arasındaki Buzları Kırmayı Hedefliyoruz”

Parçalanmış ailelerin bir araya gelmesi uğruna elimizden geleni yapmaya çalıştığımız gibi Sinop Üniversitesi ile kent arasındaki buzları kırarak Üniversiteyi Kentle bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Bu maksatla bu akademik yıl içinde başlangıç yapmak üzere Üniversitemizi şirin kentimizin merkezinde temsil edebilecek mekanlarla buluşturmayı planlıyoruz.”

“Tarih Yazmak Ve Tarihi Dönüştürmek İçin İddialı Olun”

Konuşmasının son bölümünde ise öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sizler geleceğimizin teminatı, bizim veli nimetimizsiniz. Türkiye  Cumhuriyeti  Devleti  bir yılda Sinop Üniversitesine 50-60 trilyonluk bütçe ayırıyorsa bu tamamen sizlerin en üst düzey donanımla yetişmeniz içindir. Bizler ülke içinden ve dışından alanında uzman hocaları bulup Sinop Üniversitesine çekebilmek için saatlerce dil döküyorsak emin olun sizin daha güzel yetişmeniz içindir. Lütfen değerli olduğunuzu, bu necip milletin bugün olduğu gibi gelecekte de size çok ama çok ihtiyacı olacağını göz ardı etmeden kendinizi iyi yetiştirin. Siz bu millete bu devlete lazımsınız; birilerinin maşası olarak, günübirlik yaşamı alışkanlık edinerek kısa sürede saf dışı kalmaktan, tarihin çöplüğüne atılmaktan sakının; tarih yazmak ve tarihi dönüştürmek için iddialı olun, hain emeller taşıyanların değirmenine su taşımayın, aklınızı kimseye kiraya vermeyin.  Bu duygularla siz gençlerimize sağlık, izan ve başarı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın ardından konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Sinop Belediyesi olarak Sinop Üniversitesi ile her türlü iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve üniversitenin kent ile bütünleşmesine yönelik yapılacak çalışmalara her zaman destek olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Törenin son konuşmasını yapan Sinop Valisi Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA ise Sinop üniversitesinde yapılan başarılı çalışmaları da yakından takip ettiğini dile getirerek, bu çalışmalara katkı sağlayan Akademik ve İdari personele teşekkürlerini sundu. 

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, Eğitim Fakültesine, Fen-Edebiyat Fakültesine, İlahiyat Fakültesine ve Mühendislik Mimarlık Fakültesine birincilikle yerleşen Fadime TAHTALI, Emine ALEMDAR, Elif İPEK, Ayşe ÇELİK KAYA ve Veli DAĞLI’ya hediyeleri verildi.

Akademik Açılış Töreni Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem’in hazırladığı “Sualtı Fotoğraf Sergisi”nin gezilmesinin ardından verilen kokteyl ile son buldu.
Fotoğraflar İçin Tıklayın

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 17:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER