Aklınıza, ve Emeğinize Sağlık

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen Bilim Fuarı Açıldı.

Aklınıza, ve Emeğinize Sağlık

  Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu bahçesinde 27 Haziran 2015 Çarşamba günü saat:14.00 de Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar tarafından açılışı gerçekleştirilen bilim fuarına, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, kamu kurumları ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve ardından Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Diri’nin yönetiminde İstiklal Marşının okunmasından sonra Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman yaptığı açış konuşmasında, eğitimde bilimin ve teknik araştırmanın öğrencilerinin kişisel becerileri ile birlikte kollektif çalışma yeteneklerinin geliştirmelerindeki önemine dikkat çekti. Kahriman, 15 öğretmenin rehberliğinde ve 118 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen bu fuarda insan yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik 80 adet proje sunulduğunu belirterek, sözlerini bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek noktaladı.

Fuarda müzik dinletisinin ardından, Bilim Fuarı açılış kurdelesi, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı. AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Cengiz Tokmak ve CHP Sinop Milletvekili Adayı Barış Karadeniz tarafından müştereken kesildi. Protokol ve konuklar tarafından okul öğrencilerinin ürettiği projelerin sergilendiği stantlar tek tek gezildi ve öğrencilerden söz konusu projelerin işlevleri hakkında bilgiler alındı.

28-29. Haziran 2015 tarihlerinde de açık kalacak olan Bilim Fuarı konuklara yapılan ikramların ardından sona erdi.

























































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 09:02

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER