Ateş Püskürdü

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen İl Başkanı Turgay Şen yaptığı basın açıklamasında adeta ateş püskürdü.

Ateş Püskürdü

Sendikalarına üye okul müdürlerinin keyfi puanlamalarla görevden alındığını belirten Turgay Şen; “Hukuka başvuran üyelemiriz davalarını kazanmalarına rağmen, Sinop Valiliği hukuk kararlarına uymayarak müdürlerimizi görevlerine iade etmemiştir diyerek bu duruma tepki gösterdi.”

Şen gazetemize yaptığı açıklamasında; “Sinop’ta hukukun gereğini yerine getirmemek alışkanlık haline geldi.

Bu alışkanlık Eğitimciler arasında huzursuzluk ve kutuplaşmaktan başka hiçbir fayda sağlamadı!

Şimdi bu yaşananları anlatarak Sinop Halkını bilgilendirmek istiyoruz.

Defalarca keyfi puanlamalarla görevden alınan müdürlerimiz, haklarına aramak için hukuk yolunu seçtiler.

İlk mahkemeyi “yürütmeyi durdurma ”  kararı dahil  “esastan” kazanmalarına rağmen Sinop Valiliği gereğini yapmadı. Arkadaşlarımızı görevlerine iade etmedi. Bunun üzerine ikinci defa mahkemeye başvurular yapıldı. Samsun 1. İdare mahkemesinin kararına uygun davranıp müdürlerini göreve iade etme lütfunu gösteren Valilik ,  Samsun 2. İdare mahkeme kararındaki Yürütmeyi durdurma” kararını uygulamadı. Mahkemeyi  kazanan müdürlerimize üçüncü defada tetikçilerin marifetiyle düşük puan verdiler.

Bu hukuku tanımaz, mesleki ahlak açısından yakışıksız olan uygulamaları kınıyoruz.”  Dedi.

Samsun Valiliği  mahkeme kararına uygun davranarak mahkemeyi kazananları hiç tereddütsüz görevlerine iade etmiş hukukun gereğini yapmıştır diyen Şen;  “Hukuk  kararlarını uygulamak Sinop’ta ayrı Samsun’da ayrı  işliyorsa vay memleketin haline.

Unutmayın bu hukuk bir gün sizlerede lazım olacaktır.

Milli eğitimdeki  tetikçilerin  ne kadar vebali varsa,  buna sessiz kalan yetki sahiplerinin  daha fazla sorumluluğu ve vebali vardır. Yapılan haksızlıklar karşısında suç duyurusunda bulunan arkadaşlarımızın şikayetleri maalesef valiliğimiz tarafından yargıya taşınması engellenmektedir. Bu durumu fırsat bilen tetikçiler de suç işleme özgürlüklerini sonuna kadar kullanmaktadırlar. İdare aleyhine çıkan her mahkeme kararını uygulamamak ve sonrasında tekrar mahkemeye gidişteki maddi külfet Devletin kasasından çıkmaktadır. Devleti zarara uğratma pahasına hukuksuzluğa göz yummak vicdanlara sığmayacak bir durumdur. Arkadaşlarımız lehinde verilen dört mahkeme kararı varken halâ göreve döndürülmemeleri bu arkadaşlarımız ve ailelerinin daha fazla mağdur edilmelerine sebebiyet  vermektedir. Sizin hukuk tanımanız için daha kaç mahkeme kazanmaları gerekiyor? Elbette bu yapılanlara göz yummayacak sorumluları hakkında adli yargıya suç duyurusunda bulunacağız.

Artık Yeter. Bu hukuksuzluk ayıbına son verin.” Dedi.

Kaynak: Bizim Karadeniz

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 13:43

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER