Avrupa’lı Olduk

Gerze Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Avrupalı Oldu

Avrupa’lı Olduk

  AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim Programları bünyesinde yer alan 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında başkanlığa sunulan 1482 proje teklifinden1262'si  ön değerlendirme kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda 221 proje teklifi mevcut bütçe imkânları çerçevesinde Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunurken, 767 proje teklifi de yedek olarak tespit edilmiştir.

  Gerze Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Kurumu adına Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı öğretmeni Ertan Bekgöz tarafından hazırlanan 2014-1-TR01-KA102-001660 nolu “TURİZM EĞİTİMİNDE GELECEĞE YATIRIM” adlı proje değerlendirmeye tabi tutularak dış uzmanlar tarafından kabul edildi. Proje katılımcıları 15 öğrenci olup 11 ve 12. Sınıflar Servis ve Mutfak dalı öğrencilerinden oluşacaktır. Proje katılımcıları Nisan 2015 tarihinde Ertan BEKGÖZ gözetiminde İNGİLTERE nin LONDRA şehrine seyahat edecekler ve burada yer alan Yiyecek İçecek İşletmelerinde staj eğitimi yaparak projeyi gerçekleştireceklerdir.

  Projeyi hazırlayan Ertan Bekgöz, “AVRUPA BİRLİĞİ Projeleri konusunda Okulumuz olarak bayağı bir mesafe kat ettik. Daha önceki yıllarda da özellikle 2007 ve 2009 yıllarında da Avrupa Birliği Projeleri gerçekleştirdik. Artık öğrencilerimiz bu projeler sayesinde Avrupa’nın kapılarını açmıştır. Gidilen ülkenin Kültürünü tanımış ve kendi kültürünü de tanıtmaya çalışmış olup bu tür hareketlilikler öğrencilerimiz açısından çok önemli faaliyetlerdir. Projenin amacı; Proje katılımcılarının mesleki eğitim öğrenici yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Yine bu kapsamda; temel mesleki eğitimlerine devam eden öğrencilerin yurtdışı eğitim fırsatlarını artırmayı ve eğitim-öğretimden iş hayatına geçiş yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı hedeflenmekteyiz.” dedi.

VEHBİ KOÇ VAKFI OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ’nin hazırlamış olduğu 2014-1-TR01-KA102-004822 nolu “FARKLI KÜLTÜRLER FARKLI TATLAR” Adlı projede kabul edilmiş olup bu proje dahilinde 2014 Ekim ayı itibariyle 10 öğrenci ile birlikte Ertan Bekgöz gözetiminde Hollanda’ya projeyi gerçekleştirmek üzere gidilecektir.

Ertan Bekgöz konuşmasının devamında, “2014/2015 eğitim öğretim döneminde Avrupa Birliği projeleri konusunda verimli ve yoğun bir dönem olacak. Bu dönemde iki önemli projeyi gerçekleştirdik ve. bu tür projelerin tüm katılımcıların gelecekleri için iyi bir yatırım olacaktır. Okulumuzun tanıtım ve reklamı açısından bu tür projeler çok önemli çünkü okulumuza bu sayede daha kaliteli öğrenciler gelecektir. Önceki yıllarda öğrencilerimizi yakın çevrelere götürdüğümüzde sevinirken artık öğrencilerimiz AVRUPA BİRLİĞİ ülkelerine rahatlıkla seyahat edebilecekler. Bize bu imkanı sağlayan başta AVRUPA BİRLİĞİ BAKANIMIZ VE BAŞMÜZAREKETİMİZ MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’na TÜRK ULUSAL AJANSINA tüm yetkili kişilere teşekkür ederim.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2014, 13:00
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER