Başarının Ölçüsü Karne Değil

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç eğitim öğretim dönemi sonu vesilesiyle velilere uyarılarda bulundu.

Başarının Ölçüsü Karne Değil

  2012-2013 yılı eğitim ve öğretim döneminin bitmesine artık sayılı günler kaldı. 17 Eylül 2012 tarihinde başlayan bu öğretm yılı, 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek ve ilçemizde 3200 öğrenci ve 312 öğretmen, 180 günlük uzun bir maratonun ardından yaz tatiline girecekler.

  Eğitim ve öğretim dönemi boyunca sınavlar, etkinlikler, yarışmalar ve diğer sorumluluklarla yorulan öğrencilerimiz şüphesiz tatili en çok hak edenlerin başında geliyor.

Öğretim yılı sonu nedeniyle görüşlerini aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç;

“Eğitim dönemi süresi içersinde öğrencilerimizle yakından ilgilenen ve onları her alanda destekleyen ve motive eden önce anne ve babalar, sonra da öğretmenlerimiz ve okul yönetimleri teşekkürü en çok hak edenler" derken, "Süreç sonunda verilen karne ve diplomalar ancak öğrencinin eğitim düzeyini belirleyen belgelerdir. Hiçbir anne ve baba, çocuğundan olan beklentilerinin ölçütü olarak bu belgeleri esas almamalıdır. Önemli olan sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde başarılı olmaktır. Çocuklarımızın yıl sonunda aldıkları başarılı karneler bizleri elbette memnun edecektir, ancak karne her şey demek değildir. Düşük puanlı karne getiren çocuklarımızı kırmadan, rencide etmeden, başarılı arkadaşları ile mukayese etmeden, başarısızlıklarının nedenini karşılıklı diyalogla belirlemeye çalışırsak, onların gelecekteki başarısızlıklarını da engellemiş oluruz, çünkü onlar bizim canlarımız ve toplumumuzun da geleceğidir.” dedi.

  Bu vesile ile bizler de Gerze Gündem Haber ailesi olarak tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 19:07
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER