Belgelerini Aldılar

Kalfalık ve Ustalık belgelerini Gerze Kaymakamı Murat Güven tarafından verildi.

Belgelerini Aldılar

Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri İle İlgili Usul ve esaslara ilişkin yönerge kapsamında Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 2019 Şubat dönemi Kalfalık ve Ustalık sınavları yapıldı.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine toplamda yirmialtı (26) kalfa ve ustalık başvurusu yapılmış olup, tüm sınavların sonunda yedi (7) usta adayı Ustalık Belgesi ve onüç (13) kalfa adayı Kalfalık Belgesi almaya hak kazandı.

Gerze’de ilk defa Denklik yönergesine göre ustalık, kalfalık sınavlarının olması nedeniyle Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bünyesinde program yapıldı. Yapılan programa İlçe Kaymakamı Murat GÜVEN, ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım AKSU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yalçın Kurt, Zafer AKKUŞ ve Okul Müdürü Safter SOYDAN , tüm idareciler ve belge almaya hak kazanan adaylar katıldı. Sınavlarda başarılı olan usta ve kalfa adaylarına belgeleri İlçe Kaymakamı Murat GÜVEN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım AKSU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yalçın Kurt ve Zafer AKKUŞ tarafından takdim edildi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER