Boyabatlı Geçlerden Ecdadlarına 400 Mektup

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’na Boyabat’tan 400 öğrenci başvuruda bulundu.

Boyabatlı Geçlerden Ecdadlarına 400 Mektup

  Gençlerin tarih bilinci kazanması amacıyla gerçekleştirilen projede “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında Türkiye genelinde 100 bin gencin, Edatlarına mektup yazmasını hedefleniyor.

- 400 Mektup Yazıldı

Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İlçe genelinde yürütülen  ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’na Boyabat’tan 400 öğrenci başvuruda bulunurken, sayının 600’ü bulması bekleniyor.

Birbirinden iddialı mektupların yazıldığını belirten Boyabat Gençli Merkezi yetkilileri, proje sonunda ilçeden dereceye girecek mektupların olduğunu belirtiyor.

Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak için  “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ projesine Boyabatlı geçlerden yoğun ilgi olduğu ifade ediliyor.

Ecdada Seslenebilme İmkânı Devam Ediyor

Yarışma etkinliğinin bir parçası olmak isteyen gençler, mektuplarını 27 Mart tarihine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığının internet sayfasında yazabilecek ve kayıtlarını yapabilecek. Projeye 11 - 29 yaş aralığında tüm gençlerin internet üzerinden başvurabileceği gibi Gençlik Merkezlerinden de kayıtlar yapılabiliyor.

Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış Harekâtı konu başlıkları altında düzenlenen yarışmanın başvuru formu ile yarışmaya ilişkin gerekli bilgilere genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr sayfadan ulaşılabiliyor.

3 farklı kategoride düzenlenen yarışma, 11–14 / 15–18 / 19-29 yaş grubu olarak ayrı ayrı değerlendirilecek.

Yarışmada dereceye girenlere ise şu ödüller verilecek:

 Birinciye: Ultrabook ve Bakanlık kitap seti

İkinciye: Dizüstü bilgisayar ve Bakanlık kitap seti

Üçüncü: Akıllı telefon ve Bakanlık kitap seti

Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacak. Yarışmanın sonuçları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı sitesinden duyurulacak. Ayrıntılı bilgi için Gençlik Merkezleri çalışanları tüm gençlere yardımcı olacak.

Öte yandan geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen yarışmada, 60 bin mektup yazılmış ve dereceye girenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediyeleri verilmişti.

Haber: Mustafa Demircioğlu





 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 20:34

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER