Bunlar minik trafik gönüllüleri olacak.

Gerze Emniyet Müdürlüğü ve Anaokulu’nun koordinasyonunun trafik kazaları sonucu yaşanacak sakatlık ve hayat kayıplarının önüne geçmek.

Bunlar minik trafik gönüllüleri olacak.

26 Mayıs Perşembe günü Gerze Anaokulu’nun trafik pistinde minik öğrenciler polis amcalarından trafik kuralları ile ilgili bilgiler öğrendiler.

Gerze İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorbay’ın bizzat eğitmenliğini yaptığı çalışmada, Polis Merkezi Amiri Kadir Yılmaz, polis memurları Vedat Gürpınar, Atakan Erşanlı ve Mevlüt Ağbaba görev aldı.

Trafik kurallarıyla ilgili slâyt gösterisinin ardından piste çıkan öğrenciler, trafik işaretlerini, yaya ve taşıt kurallarını öğrendiler.

Gerze Anaokulu Müdürü Gül Çakır, öğrenmenin en hızlı ve kalıcı dönem olarak okul öncesi dönem olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını ve bu dönemde verilecek trafik eğitiminin yararına inandığını söyledi. Görünüşte küçük, ama faydasının büyük olduğuna inandığı bu çalışmanın trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazanılması yönünde önemli olduğunu belirten Çakır, trafik pistinin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanı Osman Belovacıklı olmak üzere herkese teşekkür etti.










































































 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER