Çanakkale Zaferi'nin 103.Yıldönümü Anıldı

Gerze Meslek Yüksekokulu 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu bir etkinlik düzenledi.

Çanakkale Zaferi'nin 103.Yıldönümü Anıldı

Gerze Meslek Yüksekokulu tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi anmak amacıyla 20 Mart 2018 Salı günü saat 13.15’te konferans salonunda şiir dinletisi programı gerçekleştirildi. Programa Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.M. Sedat İpar, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Cenk Demir, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Gerze İlçesi Fakülte ve Yüksekokullar Dayanışma ve Geliştirme Derneği Başkanı Fatih Ergün, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Bayrak, okul müdürleri, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.M. Sedat İpar yaptı. İpar, “ Çanakkale sadece bir savaşın ya da sadece bir diyarın adı değildir.Çanakkale bedenin ruhla, mananın maddeyle ve en önemlisi de hilalin aşkla mücadelesidir.bizler de bugün hem konferans programımız ile hem de değerli öğrencilerimizin oluşturmuş olduğu koro ve şiir dinletisi ile Çanakkale’deki büyük zaferi unutmadığımızı ve dünya var oldukça unutmayacağımızı göstermek için burada bulunmaktayız.” diyerek sözlerine devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Cenk Demir, 19.yüzyıldan Çanakkale Zaferi’ne kadar olan süreci tarihin akışı içinde değerlendirerek tarihte yanlış ifade edilen durumların doğru açıklamalarını yaptı. Demir, Çanakkale Zaferinde 250 000 değil 57 000 şehit olduğunu ve bunların 1448 tanesinin Sinoplu olduğunu, “Hey On Beşli” şarkısında belirtildiği gibi askerlerin 15-16 yaşlarında cepheye asker olarak gönderilmediğini, birçok mecrada paylaşılan karavana listesinin Çanakkale Cephesine ait olmadığını, Çanakkale Kilitbayır’da Kaşıkçıbaba Türbesi olmadığını, savaştan sonra akli dengesini kaybeden insanların yok denilecek kadar az olduğunu ve son olarak Seyit Onbaşı’nın 276 kg değil 195-215 kg ağırlığında bir mermiyi tek başına kaldırdığını açıkladı.

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.M. Sedat İpar, katılımcı Doktor Öğretim Üyesi Cenk Demir’e yaklaşık otuz dakika süren sunumundan dolayı teşekkür ederek günün anısına Çanakkale Zaferi ile ilgili bir tablo hediye etti.

Etkinlik Çanakkale Türküsü ve Hey On Beşli gibi seferlik konulu türkülerin şiir dinletisi ile birlikte seslendirilmesinin ardından sona erdi. Etkinliğin sonunda Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör.M. Sedat İpar sahneye çıkarak korodaki öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Etkinlik konferans salonu çıkışındaki yiyecek ve içecek ikramının yapılması ile tamamlandı.

Haber: Özge İnce


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 15:45
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER