CHP’li Altay Eğitim Öğretimdeki Sorunları Meclis Gündemine Taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda illere, eğitim tür ve kademelerine göre kaç derslik, müzik odası, fen ve dil laboratuvarı, spor salonu, bilgi teknolojileri odası vardır?” diye sordu.

CHP’li Altay Eğitim Öğretimdeki Sorunları Meclis Gündemine Taşıdı.

  Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Bakanlığınız 2013-2014 eğitim-öğretim yılı verilerine göre tüm kademeleri zorunlu olan eğitim sistemimizde okullaşma oranlarında bir artış olmaması, çağ nüfusunun ortaokul kademesinde yüzde 5,5’inin, ortaöğretimde ise yüzde 23’ünün eğitim-öğretimden uzak, sistem dışında olması büyük sorundur” diyerek şöyle devam etti:

“Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında taşımalı eğitim vb. nedenlerle atıl olan kaç derslik vardır? Bu kurumların-tesislerin akıbeti ne olacaktır?

Eğitim tür ve kademelerine göre ikili eğitim, birleştirilmiş sınıflı eğitim yapan okul sayısı illere göre kaçtır?

Kamuoyunda 4+4+4 olarak adlandırılan 6287 sayılı yasal düzenlemelerden sonra eğitim kademleri itibariyle devamsızlık ve okulu terk oran ve sayıları nedir?

AKP iktidarları döneminde (2002-2014) öğrenci başına yapılan eğitim harcaması eğitim tür ve kademeleri itibariyle kaç TL’dir?

Okula devam etmeyen ya da hiç okula gitmeyen öğrenciler için ne gibi tedbirler alınmıştır? Yasa gereği ailelere verilen parasal bir ceza var mıdır?

2012-2013 Eğitim-öğretim yılından itibaren örgün eğitimi bırakarak açık ortaokul ve ortaöğretime giden öğrenci sayısı kaçtır?

İktidarlarınız döneminde yapılan uluslararası sınavlarda (PİSA-TİMSS vb) öğrencilerimizin aldıkları puanlar ve yerleri-sıralamaları nedir?”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:42
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER