Detaylar Görüşüldü

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesinin detaylarını görüştüler.

Detaylar Görüşüldü

Bilindiği üzere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.” hükmü getirilmiş ve bu hususta da ilçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu önünde proje resmen hayata geçirilmişti.

Proje kapsamında İlçe Emniyet Müdürü Erol ULAŞ, Polis Memurlarımızla birlikte Belediye Başkanı Cevat ŞENSOY’u makamında ziyaret etti. ”Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi üzerine yapılan görüşmede, yayalara önceliğin tanınması ve ilçede projeyi oturtma açısından yapılması gerekenleri masaya yatırdılar.

Gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Şensoy, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” projesi trafik ve yaya problemlerinin çözümlenmesi açısından çok önemli bir projedir. Bu hususta araç sahiplerimize ve yayalarımıza gerekli bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca okul çevrelerinde yaya önceliğinin belirginleştirilmesi hususunda da yaya geçidi ve levhalar yapacağız. Avrupa ülkelerinde yıllar önce hayata geçirilmiş bu projenin ülkemizde ve ilçemizde başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER