Eğitim Sen’den İl Müdürüne ziyaret

Eğitim Sen Sinop Şube Yürütme Kurulu üyeleri, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataşı makamında ziyaret etti.

Eğitim Sen’den İl Müdürüne ziyaret

  Eğitim Sen Sinop Şube Yürütme Kurulu olarak Hakan Eker, Uğur Karslı, Zeki Karataş, Musa Uzun ve Derya Kırmızıtoprak'tan oluşan heyet, 28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 10.00'da yeni İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin yeni göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü ile tanışma amacı taşıdığını belirten Eğitim Sen üyeleri, aynı zamanda MEB Eğitim Kurumları Yönetici Değerlendirme sonuçlarının da değerlendirildiğini söyledi.

Eğitim Sen Sinop Şube Yürütme Kurulu üyelerini daha sonra yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

“Yapılan ziyarette iş yerlerinin yaklaşımını yok sayan sonuçların, iş yerlerinde ciddi sıkıntılar yaratacağı ve iş barışını bozacağı üzerinde duruldu. Yaklaşan yönetici değerlendirme sürecinin hemen öncesi malum bir sendikanın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İnsan Kaynakları şubesi gibi çalışması, aday yöneticilere "bize üye ol, seni görevlendirelim" yaklaşımı eleştirildi. Ayrıca değerlendirmeye katılan 35 Müdürün 32'sinin bir sendikadan olmasının rastlantı olmadığı ve bunun hakkaniyet duygusunu zedelediği belirtildi. Görüşmede ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü ile Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürünün düşük puan alması sonucu iş yerindeki değerlendirmeye katılan çalışanlar hakkında sosyal medyada devlet memuru vakarına yakışmayan, onur kırıcı ve hakaretamiz sözleri de paylaşıldı. Yetkilinin yaptığı hakaretlerin değerlendirme kurul üyelerine TCK 125. Maddesi uyarınca "kamu görevlisine karşı kamu görevinden dolayı" hakaret olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda idari ve hukuki başvurularda bulunacağız.”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 13:22
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER