En Az Üç Çocuğa Kim Bakacak?

CHP Grup Başkanvekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na anaokullarında neden tekli eğitimin terk edilerek ikili eğitime geçilmesinin öngörüldüğüne dair yazılı bir soru önergesi sundu.

En Az Üç Çocuğa Kim Bakacak?

  Altay, önergesinde “ Resmi Gazete ’de yayınlanan Okul Öncesi Eğitim ve ilköğretim Kurumlarının 6.maddesi A bendinden ’ Okul öncesi eğitim kurumlarında ellişer dakikalık aralıksız altı etkinlik saati süre ile ikili eğitim yapılır.’ Hükmü yer almaktadır. Yönetmeliğe istinaden bakanlığınız Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 08.08.2014 tarihinde valiliklere gönderilen genelgeyle bağımsız anaokullarında da tekli eğitim terkedilerek ikili eğitime geçilmesi öngörülmüş, tekli eğitim yapma şartları zorlaştırılmıştır.

Okul öncesi eğitim toplumsallaşma sürecinin en önemli eğitim kademelerinin başında gelmektedir. Buna karşın en önemli işlevlerinden biri de çalışan annelerin çocuklarını bilimsel bir süreçle eğitime ve hayata hazırlamasına yardımcı olmaktır.

Özellikle çalışan annelerin çocuklarını tam gün olarak verdikleri bağımsız anaokullarının ikili eğitime dönüştürülmesi mağduriyetler oluşturmaktadır.

1)      Bireysel olarak etkileşime ve ilgiye daha çok gereksinim duyulan bir eğitim kademesinde ikili eğitim yapılmasının amacı nedir?

2)      İktidarlarınız döneminde sıkça bahsettiğiniz derslik yapımından ( 180 000 yeni derslik söylemleriniz) okul öncesi eğitim kurumları yararlanmamış mıdır? 2003 yılından bu yana Okul Öncesi Eğitim Kurumlarına ne kadar yeni derslik yapılmıştır?

3)      Okul Öncesi yaş grubunda çağ nüfusu artmış mıdır? Son on yıllık sürede ne kadar yeni öğrenci için ek kapasite ihtiyacı doğmuştur?

4)      Hükümetiniz sürekli olarak 3 çocuk-5 çocuk söylemlerini politika haline getirmişken okul öncesi eğitimden bu çocukların yararlandırılması düşünülmemekte midir?

5)      Özellikle çalışan annelerin ikili eğitim nedeniyle çocuklarını yarım günde ne yapacaklarına ilişkin bir önergeniz ve politikanız olacak mıdır?

6)      Uygulamanız kadının istihdamını engellemeye yönelik bir politika tercihi midir?

7)      Okul öncesi eğitim kurumlarında ne kadar öğretmene ihtiyacınız vardır? 2014 yaz atama döneminde ne kadar okul öncesi öğretmeni atayacaksınız? dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 15:40
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER