Engin Altaydan Önerge

CHP Sinop Milletvekili Engin ALTAY ÖSYM Başkanı Ali Demir'in uygulamlarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanına soru önergesi verdi.

Engin Altaydan Önerge

İşte CHP Sinop Milletvekili Engin ALTAY'ın soru önergesi:

05 Eylül 201

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96. maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

                                                              Engin ALTAY

                                                                Sinop Milletvekili


           Kamuoyunda belirli bir güvenirliği ve saygınlığı olan ÖSYM, Başkanlığına Prof. Dr. Ali DEMİR’in atanmasıyla birlikte kurumda şaibeler, sınavlarında kuşkular ve sürekli adliyeyle ile anılan bir kurum haline gelmiştir.

 

1.                  ÖSYM kurulduğu günden bugüne kadar sınav işlemleriyle ilgili olarak kaç kez adli soruşturmanın muhatabı olmuştur? Açılan dava ve soruşturmaların yıllar ve yapılan sınavlar itibariyle dağılımı nedir?

2.                  ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali DEMİR göreve geldiği günden bugüne kadar kurumda kaç tane idari soruşturma açmıştır? Bu soruşturmalarda hangi sonuçlara ulaşılmış ve kaç ÖSYM personeli hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

3.                  YÖK tarafından ÖSYM’nin sınav skandallarıyla ilgili açılan bir idari soruşturma var mıdır? YÖK’ün açtığı soruşturmaların içeriği nedir ve hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Hiçbir soruşturma açılmadı ise gerekçesi nedir? Binlerce öğrenci ve çeşitli meslek gruplarını mağdur eden bu kadar olaylar ÖSYM’nin üst birimi olan YÖK’ü ilgilendirmemekte midir?

4.                  Ali DEMİR’in ÖSYM başkanı olmasının ardından kurumun yaptığı sınavlarla ilgili birçok olayın ( soru sızdırılması, bazı grupların eğitim kurumlarında sınav sorularının sınav öncesi çözülmesi, soruların elektronik ortamda satılması vb)  gündeme gelmesi tesadüf müdür?

5.                  Hükümetiniz ÖSYM’nin herkesi mağdur eden yönetim beceriksizliklerine seyirci kalmaya devam edecek midir? Yoksa ÖSYM’nin eski saygınlığını kazanması için bir çaba gösterecek misiniz?


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2012, 13:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
süleyman verir
süleyman verir - 12 yıl Önce

sayın engin altay sizler herzaman herşeyin dorusunumu yaptınız cumhuriyet kurulduğundan beri deveye sormuşlar nereniz düzgündiye oda demişki nerem doğru omisal sizinkisi çamur ata izkalsın artık insanların gözü açıldı başkaşeylere bakın saygılarımla

Gerzeli
Gerzeli - 12 yıl Önce

herkesin gözü açıldı tabiki sayın süleyman verir.fakat sizinki hala kör.

banner381
SIRADAKİ HABER