Eyusa Çinicilik Törenle Açıldı.

Açılışı kurdelesi Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ ın eşleri Füsun Kubilay tarafından birlikte kesildi.

Eyusa Çinicilik Törenle Açıldı.

  Gerze Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü faaliyet programı içersinde, ilçemizde ilk defa açılan ve çinicilik sanatının geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kursiyer yetiştirilecek olan Eyusa Çiniciliğin açılışı dün saat:16.30’ da yapıldı.

Açılışa Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, , İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğlu, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, İlçe Halk Eğiktim Müd. V. Nazım Aksu, daire müdürleri, davetliler ve kursiyerler katıldı.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay açılıştan önce yaptığı kısa konuşmada; çinicilikte birlikte Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan diğer kurslar hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Daha sonra Eyusa Çiniciliğin açılış kurdelesi Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ ın eşleri Füsun Kubilay tarafından birlikte kesildi.

Eyusa Çinicilik sahibi Sacide Dönmez açılışta yaptığı konuşmada; çiniciliğin tarihsel gelişimi, sanatsal içeriği, bölgemizde geldiği nokta, üretim teknikleri, ürün çeşitleri ve çalışma alanları hakkında katılımcılara açıklamalar yaptı. Vali Cengiz ve beraberindekilere atölyeleri gezdirerek imalat aşaması hakkında bilgiler verdikten sonra, Vali Dr. Ahmet Cengiz’ e hediyesini sundu.

Tören yapılan ikramlarla sona erdi.
Haber: Gerze Gündem Haber/Nurgül Gençay














































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 21:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
İrfan Ekrem ULUTÜRK
İrfan Ekrem ULUTÜRK - 11 yıl Önce

sinop kalesi, boyabat pirinci, inceburun,ayancık kerestesi, erfelek tatlıca şelaleleri, inaltı mağarası, akgöl, sinop hapishanesi, keten üretimi,buzluk mağarası ve kaya mezarlıkları, mantı, tirit, gerze hacı kadı horozu vb birçok güzelliklerinin yanına çinicilik gibi maharet isteyen bir el sanatının katılması adına yapmış olduğunuz bu adımı kutlar başarılarınız devamını dilerim.
erzincan üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü müdürlüğü

gerze
gerze - 11 yıl Önce

hepsi harika görünüyor...ince bir iscilik--
el emegi göz nuru....

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

burası zaten açık değilmiydi geçen seneden beridir faaliyeteydi. her sene açılış mı olur

EYUSA ÇİNİ
EYUSA ÇİNİ - 11 yıl Önce

güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.

banner381
SIRADAKİ HABER