Gerze, ders konusu oldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri Gerze’nin şehir planını çıkarıyor.

Gerze, ders konusu oldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, saha çalışmaları kapsamında şehir planını çıkarmak için Gerze’ye geldi.

6 öğretim görevlisiyle beraber İlçe’ye gelen 63 öğrenci, 8 kişilik çalışma gruplarına ayrılarak tüm Gerze’nin şehir planını çıkarıyorlar.

5 gün boyunca konutların durumu hakkında anket çalışması yapacak olan öğrencilerden Ezgi Özer ve Selen Paylı, termik santral mücadelesi sırasında adını duydukları Gerze’nin sessiz ve sakin yapısının yanında denizi ile ormanının iç içe geçmiş doğa güzelliğiyle çok beğendiklerini söylediler.

Gerze’ye gelen ekibin tamamının, bu cennetin ortasına termik santral yapılmasına sonuna kadar karşı olduklarını belirten öğrenciler, çalışmanın ardından projelendirme de yaparak ilgili birimlere ileteceklerini de sözlerine eklediler.


Kent plancısı kimdir?

1882 yılında kurulan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, kuruluşundan itibaren üniversiter bilimsel anlayışın gelişme ve ilerlemesine yönelik bir bakış açısıyla eğitimini sürdürüyor. Başlangıcından bu yana programdan çok sayıda öğrenci kent plancısı olarak mezun oluyor.

Kent plancısı, çeşitli büyüklüklerde ve kendine özgü ekolojik ortamlarda yer alan insan yerleşmelerinin ekonomik, sosyal, kültürel ve kurumsal potansiyellerini izleyip değerlendiren, gelişme eğilimlerine bir plan çerçevesinde yön vermede etkin rol oynayan bir meslek insanıdır.


,




YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar EREN
Yaşar EREN - 12 yıl Önce

Türkiye'nin çok tanınmış, hatta en eski Mimarlık Fakültelerinizden birisi olan ve benim de İST. ortamından çok iyi bildiğim bu öğretim kurumunun Gerze gibi şirin bir ilçemizin geleceğe yönelik VİZYONUN oluşmasında, belki de gelecek 50 yılına yönelik temel verileri oluşturabilecek bilgilerin, gerek Şehir yapılanmasında Mimar ve Mühendislerimizin, Müteahhit Firmalarımızın, İstatistik kuruluşlarımızın, Ekonomistlerimizin, İl ve ilçe özel idaremizin, İller Bankası Yönetimimizin v.b. tahmin bile edilemeyecek onlarca resmi kurum ve kuruluşların hizmetine sunulabilecek DATA veri / bilgilerini oluşmasında katkısı olan, sebep olan Öğretim Görevlisi arkadaşlarımıza, Belediye ve İlçe Kaymakamlık Yönetimlerimize, Şirin Gerze Halkımıza ve en önemlisi de bu çalışmanın sağlıklı ve bilinçli bir şekilde elinde 2007 Harita Pafta örnekleriyle dolaşan sevgili öğrenci kardeşlerimize, ben de bir İNŞ. Müh. meslektaşınız olarak, ilçemiz adına minnet ve şükranlarımızla teşekkürlerimizi sunuyorum.
Yaşar EREN

banner381
SIRADAKİ HABER