Gerze GençBank Projelerinizi Bekliyor!

Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Gerze Belediyesi işbirliğinde hayata geçen Gerze GençBank projelerinizi bekliyor.

Gerze GençBank Projelerinizi Bekliyor!

Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Gerze Belediyesi işbirliğinde hayata geçen Gerze GençBank, Gerze’de yaşayan 15-25 yaş arası gençlerin hak temelli sosyal sorumluluk proje fikirlerini 26 Kasım 2018 tarihi itibariyle kabul etmeye başlıyor. Bu kapsamda “Bir Fikrim Var” diyen gençlerin uygun bulunan proje fikirleri GençBank tarafından maddi ve manevi olarak desteklenerek hayata geçecek.

GençBank Nedir?

GençBank, 2011 yılından beri Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edilen ve yerel kurumların ev sahipliğinde gerçekleşen bir gençlik çalışması modelidir. GençBank’la 15- 25 yaş arası bütün gençler, yerellerinde gördükleri sorunlara veya ihtiyaçlara yönelik fikirler üretmekte ve bu fikirleri akranlarının desteği ile hayata geçirmektedir. Her yerelde yerel kurum ortaklarının bünyesinde bir araya gelen bir grup genç ise bu hibe programının yürütücüleri oluyor. Ellerinde bulunan hibenin dağitımına dair faaliyetlerde bulunan yürütücü ekip, akranlarının sosyal sorumluluk, gençlik ve eğitim gibi proje fikirlerini küçük hibelerle desteklemektedir.

Gerze GençBank Ne Zaman Kuruldu?

Gerze GençBank Eylül ayı itibariyle Gerze’de faaliyet göstermeye başladı. Öncelikli olarak yürütücü ekibinin oluşturulduğu Gerze GençBank, daha sonrasında Proje Döngüsü eğitimleri ve tanıtım çalışmaları yürüttü. Şimdi ise projenin kalbinin oluşturan Proje Destekleri kısmına geçiliyor.

Ne gibi projeler?

Önceki yıllarda diğer illerde faaliyet gösteren GençBank’ların hayata geçirdiği projelerden bazıları şu şekilde: “Uçurtma Şenliği”, “Rap Projesi”, “Grafiti Projesi”, “Kütüphane Yenileme”. 3 alanda tanımlanan proje fikirlerinin genel olarak şu kriterlere uyması bekleniyor; gençlerin sosyal ve bireysel gelişimlerine doğrudan katkı yapması (gençlik projeleri), gençler tarafından başka bir alana hizmet götürülmesi (toplumsal hizmet-sosyal sorumluluk projeleri) ve gençlerin ihtiyaç duydukları konularda, kendilerini o alana dair güçlendirme isteğiyle eğitim ihtiyacını gidermesi (tematik eğitimler).

Nasıl Başvurabilirim?

Eğer 15-25 yaş aralığındaysan, Gerze’de hayata geçirmek istediğin bir sosyal sorumluluk projen varsa, yahut Gerze’de gençlerle ilgili olarak eksikliğini hissettiğin bir alana yönelik eğitim veya atölye desteği istiyorsan, ve bunun için maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyuyorsan, aşağıda  bulunan linke tıklayarak proje fikrini bizlere iletebilirsin! Unutma, proje fikrinin hak temelli olması, ticari bir kaygı gütmemesi ve topluma faydalı olması gerekiyor!

Süreç Nasıl İşleyecek?

Fikrini aşağıda verdiğimiz link aracılığıyla bizle paylaştıktan sonra, Yürütücü Ekip olarak proje fikrini değerlendirecek ve seninle iletişime geçeceğiz. Eğer fikrin uygulanabilir bulunursa, projeni küçük maddi hibeyle ve manevi desteğimizle hep beraber hayata geçireceğiz!

BAŞVURU LİNKİ: //goo.gl/rjhtTm

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2018, 18:02

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER