Gerzeli Öğrencinin Kitabı Çıktı

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Damla Yılmaz’ın yazarlık serüveni başladı.

Gerzeli Öğrencinin Kitabı Çıktı

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Damla Yılmaz, Türkçe öğretmeni Berna Gülgönül danışmanlığında "Öykü Öykü Türkiyem" adlı eTwinning projesine katıldı. Proje sonunda yurdumuzun dört bucağından minik yazarlarımızın öyküleri kitap haline getirildi.

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Berna Gülgönül,” Projemiz, Muğla Bilim Sanat Merkezi ve Ankara Satı Kadın Ortaokulu kuruculuğunda, çeşitli illerin katılımcılarıyla gerçekleştirilmiştir bir eTwinning ürünüdür. 8-14 yaş grubunda olan ortaokul öğrencileri yaşadıkları şehirlerin tarihi mekânlarını kullanarak öykü yazma çalışmaları yapmıştır. Yurdumuzun dört köşesinden harmanlanan öyküler proje sonunda kitaplaştırılmıştır.
Gerze Haşim ve Zehra Tarı ortaokulu öğrencimiz Damla Yılmaz, kendi öyküsünde mekân olarak Tarihi Sinop Cezaevi'ni seçmiş ve bu şekilde Sinop ilimizin tanıtımına da katkıda bulunmuştur. Kitabımız baskıdan çıkar çıkmaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ü makamında ziyaret edip kitabımızı ve projemizi kendilerine sunduk.
Başta Muğla Bilim Sanat Merkezi Burcu Hızır olmak üzere, çalışmalarımıza destek veren Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Müdürü Dursun Kahriman'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'e ve öğrencimiz Damla Yılmaz'a teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: EBA

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 10:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan Balcı
Hakan Balcı - 6 yıl Önce

sevgili yeğenim, yazında da belirttiğin gibi, sabahattin ali nasıl denizi görmeden hayal edebiliyorsa ve umudunu kaybetmiyorsa, sen de hayallerini kaybetme lütfen.hayat gerzeden gördüğün ufukların ötesinde.ufkun ve bahtın daima açık olsun.sana öncülük eden öğretmenlerine de saygılarımı sunarım.başarılar

banner381
SIRADAKİ HABER