Gerze’ye 10 yeni bölüm.

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut Gerze Meslek Yüksek Okulu’na 10 yeni bölüm kazandırdı.

Gerze’ye 10 yeni bölüm.

            Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut yaptığı açıklamada, “03/01/2012 tarihli Yüksekokul Kurul Kararlarıyla, açılması ve öğrenci alınması, ayrıca açık olan programlara da öğrenci alınması için Üniversite Senatosuna önerilen programların, 12/01/2012 tarihli Senato Kararıyla uygun görülmesi ve YÖK’ün onayına sunulması sonucunda, bu teklifler 01/02/2012 tarihinde yapılan Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve Meslek Yüksekokulumuza 10 yeni programın açılmasına karar verilmiş, ayrıca 09/02/2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında da, açık olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının II. Öğretimine ve Giyim Üretim Teknolojisi Programının I. ve II. Öğretimine 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alınmasına karar verilmiştir” dedi.

            Sayın Turgut, 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişiklik 7/d-2 maddesi uyarınca Gerze Meslek Yüksekokuluna şu programların açıldığını belirtti:

Grafik Tasarımı (I. Öğretim)         

Moda Tasarımı (I. ve II. Öğretim)

Endüstri Ürünleri Tasarımı (I. Öğretim)

Bankacılık ve Sigortacılık (I. Öğretim)

Maliye (I. Öğretim)  

İşletme Yönetimi (I. Öğretim)

 Lojistik (I. Öğretim)

Bilgisayar Teknolojisi (I. Öğretim)

 Gemi İnşaatı (I. ve II. Öğretim)

 Deniz ve Liman İşletmeciliği (I. ve II. Öğretim)

Sayın Turgut ayrıca, 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişiklik 7/d-2 ve 7/h maddeleri ile 3843 sayılı kanunun 4. maddesi uyarınca şu programlara da 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alınmasının uygun görüldüğünü belirtti:
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları II. Öğretim                                                           
Giyim Üretim Teknolojisi I. ve II. Öğretim (40’ar Öğrenci Kontenjanıyla)

Ayrıca 09/02/2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının I. Öğretim kontenjanının 30 öğrenciden 50 öğrenciye çıkartıldığını, II. Öğretime de 50 öğrenci alınmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut açıklamasının devamında, 5 programla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini, açılan bu yeni 10 programla da Gerze Meslek Yüksekokulu’ndaki program sayısının 15’e yükseldiğini belirtti.

Eskiden herhangi bir üniversite mezunu olmanın yeterli olduğunu, günümüzde artık bir rekabet gücü ve bir farklılık kazandırmayan Meslek Yüksekokullarının tercih edilmediğini belirten Turgut, son yıllarda her ilde açılan Üniversitelerle birlikte bu rekabetin daha da arttığını, bu nedenle de Üniversitelerde pek çok kontenjanın boş kaldığını belirtti. Açılan bu 10 programla Gerze Meslek Yüksekokulumuzun rekabet ortamında ayakta kalması, nitelikli eleman yetiştirerek ülkemize katkı sağlaması için önemli bir adım atıldığını vurgulayan Turgut, açılan bu programların, bölgemizde ve ülkemizde az bulunan ve çok tercih edilen, ülkemizin ve bölgemizin gereksinim duyduğu alanlarla ilgili olduğunun altını çizdi.   

 Dolayısıyla Sinop Üniversitesi’nin bu anlamda bölgemiz için de çok önemli olan Meslek Yüksekokulumuzda bir yandan gözde çalışma alanları bulunan ve ulusal ve uluslararası şartlarda gereksinim duyulan nitelikli eleman kazandırmaya yönelik bölüm ve programlara geçiş sağlamayı çalıştığını bir yandan da eğitim-öğretimde kaliteyi artırma planları yaptığını belirtti. Bu anlamda öncelikle mevcut fiziki şartların iyileştirileceğinin altını çizen Turgut, önümüzdeki yıl bitmesi planlanan yeni Yüksekokul binası ve öğretim elemanlarının da alımıyla birlikte açılan bu programlara öğrenci almayı hedeflediklerini belirtti. Nitelikli ara elaman ihtiyacının karşılanmasında Meslek Yüksekokullarına düşen görevin öneminden bahseden Sayın Turgut, yeni açılan programlar sayesinde öğrenci sayısının artacağını ifade ederek Gerze’ye ve Sinop’a canlılık geleceğini sözlerine ekledi.

Turgut sözlerine şu şekilde son verdi: “Yeni açılan bu bölüm ve programlarımızın ülkemize, Üniversitemize, Sinop’a ve Gerze’mize hayırlı olmasını diler, Sinop Üniversitesi Senato Üyelerine, Yükseköğretim Yürütme ve Genel Kurulları’nın değerli üyelerine ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Recep Bircan’a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.” 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2012, 18:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER