Güney Kore’den Boyabat’a Beş Ödül

Ulusal ve uluslar arası başarılarıyla sık sık gündeme gelen Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ve öğrencileri yeni bir uluslar arası başarıya daha imza attılar.

Güney Kore’den Boyabat’a Beş Ödül

Güney Kore’de düzenlenen 26. Uluslararası Sicaco Karikatür Yarışması’nda Aşkın Ayrancıoğlu iki karikatürüyle birden “Onur Ödülü” kazanırken kızı Didar Aşkın Ayrancıoğlu ile öğrencileri Rümeysa Gül Tunç , Serkan Güdükoğlu “Öğrenci Özel Ödülü”, Sude Nimet Kılıç da “Öğrenci Onur Ödülü” kazandılar.

Güney Kore’deki 26. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Türkiye’den ödül kazanan yedi öğrencinin dördü Aşkın Ayrancıoğlu’nun yetiştirdiği Boyabatlı öğrenciler oldu.

Ödüllü öğrencilerimizden Didar Aşkın Ayrancıoğlu Sinop Gelincik Ortaokulu 6. sınıfında okurken, Rümeysa Gül Tunç Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu lisesi 9. sınıf, Serkan Güdükoğlu Boyabat TT. Fen lisesi 9. sınıf, Sude Nimet Kılıç da Boyabat Yaşar Topçu YBO 7. Sınıf öğrencisi.

Sanatçı Aşkın Ayrancıoğlu ve öğrencilerinin ödüllü eserleri yarışma kapsamında yayımlanan “Uluslararası Karikatür Albümü”nde de yer aldı.

Kaynak: Boyabat Sesi

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 11:27
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER