Hemşerimiz, Prof. Dr. Emin Kuru'ya Avrupa'dan destek.

24 Haziran Cuma günü yapılacak olan Sinop Üniversitesi Rektörlük seçimi için, Prof.Dr Emin Kuru'ya, Avrupa Sinoplular Derneği ASİDER'den tam destek geldi.

Hemşerimiz, Prof. Dr. Emin Kuru'ya Avrupa'dan destek.

24 Haziran Cuma günü yapılacak olan Sinop Üniversitesi Rektörlük seçimi için aylar öncesinden adaylığını açıklayan Ankara Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr Emin Kuru'ya Avrupa Sinoplular Derneği ASİDER'den destek geldi.

Rektörlük seçimiyle ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan derneğin, Sinop Üniversitesi’nde görevli ve rektörlük seçiminde büyük rol belirleyecek olan öğretim üyelerine yönelik basın açıklamasından bazı satır başları şöyle:

“Avrupalı Sinoplular Derneğinin Dileği. Bilindiği gibi 24 Haziranda Sinop Üniversitesi Rektörlük secimi olacaktır. Bizler Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan dernek üyeleri olarak bu secimde seçilecek rektörün Sinop Üniversitesinin geleceği için çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Sayın öğretim üyeleri, Sinop, Balkan, Çanakkale, Kurtuluş savaşlarında çok şehit vermesine ve 90 yıla yakin Cumhuriyet tarihinde devletine bağlı olmasına rağmen Cumhuriyetin imkanlarından yeterince faydalanamamış ve faydalandırılmamıştır. Sinop’un aydınları ve Sinop’un içinden çıkan zenginliğe ulaşmış iş adamları Sinop’a sahip çıkmamış Sinop’la ilgilenmemiştir. Doğal olarak Sinop geri kalmış fakat tüm coğrafi güzelliklere sahip olan bir yöremizdir. Sinop’un bu kör talihini yenebilmek için biz Avrupa’da bulunan Sinoplular bunun eğitim ve öğretim yoluyla başarılabileceğine inandık ve bu amaçla bazı yardim seven is adamların yardımıyla Eğitim Fakültesini üç bucuk yılda T.C. Devletine 2006 yılında teslim ettik.”

“ASIDER olarak önerilerimiz ve dileklerimiz:

 

1.Öğretim üyelerini Sinop’a çekebilmek için onlara bedava konut sağlanmalıdır.

 

2.Öğrencilerin Sinop Üniversitesini tercih etmeleri için yurt sorunu olmamalıdır.

 

3.Sinop Üniversitesinin başarılı öğrencilerine gerek Türkiye’de ve gerekse yurtdışında doktora ve mastır yapmaları için burs sağlanmalıdır.

 

4.Türkiye’de Sinop Üniversitesine kardeş metropol şehirlerden bir Üniversite bulunmalıdır.

 

5.Avrupa’dan keza Sinop Üniversitesi için bir kardeş üniversite bulunabilir, bulunmalıdır.

 

6.Deneyim, tecrübe, bilgi aktarımı için Sinop Üniversitesinin öğretim üyelerinin zaman zaman bati Avrupa Üniversitelerine ziyaretleri sağlanmalıdır.

 

7.Sinop Üniversitesinde okuyan örgencilerle, Avrupa Üniversitelerinden öğrencilerin gruplar halinde birlikte Sinop’ta tatil dönemlerinde kamp yapmaları, bu şekilde yabancı dillerinin pratik yaparak geliştirilmesi sağlanabilir.”

Saygı değer öğretim üyelerimiz, Tüm bunların olabilmesi için enerjik, dinamik, hırslı, yurtsever, idealist bir rektöre ve iyi bir yönetim kurluna ihtiyacımız vardır. Daha önce sizlere bu konudaki duygularımızı belirten kapsamlı bir mektup yazdık. Ne yazık ki sadece iki kişiden Prof. Dr. Recep Bircan ve Yardımcı Doçent Dr. Fatih Şahin öğretmenlerimizden cevap geldi. Kendilerine saygılar sunuyor ve teşekkür ediyoruz. Ancak Sinop Üniversitesinin her anlamda geliştirilmesi konusunda bizleri ikna eden ve çok azimli olduğuna inandığımız Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emin Kuru’nun projeleri ve söylemleri bizleri kesinlikle ikna etmiştir. Siz değerli öğretim üyelerinden Sayın Kuru’ya oy vermenizi diliyor ve bekliyoruz. Bu tutumumuzla sizlere saygısızlık ettiğimizi lütfen düşünmeyin. Sonuçta başka bir aday da seçilse ona da basarılar diliyoruz. Tek bir amacımız vardır, Sinop Üniversitesinin gelişimini yürekten diliyoruz. Saygılarımızla”

 

ASIDER Yönetim Kurulu

Metnin tamamına //www.asider.de/haberl-asider/asiderin-dileği.html adresinden ulaşabilirsiniz.


Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR....
HÜSEYİN BODUR.... - 13 yıl Önce

ASİDER DEN GELEN DESTEĞE TEŞEKKÜR EDİYORUM AYNI DESTEĞİN İSTANBULDA BULUNAN SİNDEF, SİYAD VE BU FEDERASYONLARA BAĞLI TÜM DERNEK VE DERNEK BAŞKANLARI İLE YÖNETİM KURLU ÜYELERİNDEN DE GELMESİNİ BEKLİYORUM...BAKALIM BÖYLE BİR DESTEK YAZISI VE YORUMU GELEÇEKMİ..?????

banner381
SIRADAKİ HABER