İki Üniversite Anlaştı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK VE BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İki Üniversite Anlaştı

  Karşılıklı anlayış, ortak ilgi alanları ve bütünleyici etkinlikler adı altında akademik bağlantılarını, karşılıklı iş birliğini, bilimsel araştırmalarını geliştirmek, güçlendirmek ve katkıda bulunmak maksadıyla Üniversitemiz ile Gazi Üniversitesi arasında “Akademik ve Bilimsel İş Birliği Protokolü” imzalandı.

  Sinop Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER tarafından imzalanan protokol gereği; her iki üniversite de birbirlerine akademik, bilimsel ve kültürel açıdan yardımcı olacak, öğretim elemanlarının karşılıklı akademik görüş alışverişinde bulunmaları ve birbirlerinin deneyimlerinden yararlanmaları için gerekli ortam sağlanacak ve ortak projeler üzerinde çalışmaları teşvik edilecek, ortak etkinlikler için program alanları belirlenecek, akademik personel desteği ve geliştirme programları hazırlanacak, mutabakat sağlanan konularda konferans, panel, sempozyum v.b. etkinlikler düzenlenecek, her iki üniversite yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen araştırma görevlilerine yönetmelik çerçevesinde imkan sağlayacak, eğitim programlarında ve bilimsel araştırmalarda iş birliği geliştirilecek, eğitim-öğretim metodlarının ve teknolojilerinin gelişmiş ülkelerdeki standartlara uygunluğu için her iki üniversitede de çalışmalar yapılacak.

  Protokol hakkındaki düşüncelerini paylaşan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Recep BİRCAN: “Genç ve gelişmekte olan bir üniversite olan Sinop Üniversitesi olarak ülkemizin köklü üniversitelerinden olan Gazi Üniversitesinin engin tecrübelerinden ve donanımından yararlanmak ve iki taraflı olarak yürütülecek çalışmaları daha ileri safhalara taşımak gayesindeyiz. Protokol gereklerinin uygulanacağı 5 yıl boyunca da etkin ve verimli çalışmalar yürütüleceğine dair inancımız sonsuzdur.” dedi. 

Protokolün imza törenine; Sinop Valisi Dr. Ahmet CENGİZ, Hemşerimiz Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin KURU ve Rektör Yardımcılarımız ile Genel Sekreterimiz de katıldı.

5 yıl geçerliliği olan protokol, iki üniversite arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı sağlarken akademik ve bilimsel çalışmaların geliştirilmesi ve ileri bir düzeye taşınması noktasında da etkin olacak.
Haber: Ezgi Aşıcı.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2012, 17:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER