İl Genel Meclisiyle Bir Araya Geldi

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu ve İl Genel Meclis Üyeleri ile Ahmet Muhip Dıranas Uygulama otelinde bir araya geldi. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Sinop Üniversitesinin gelişim süreci ve gelecek yatırımlarıyla ilgili detaylı bilgi verdi.

İl Genel Meclisiyle Bir Araya Geldi

  Sinop Üniversitesi Rektörü Bircan ilk olarak, üniversite yeni kampüs alanını tanıtarak, kampüs alanının animasyonunu Meclis Üyelerine izletti. Bircan konuşmasında üniversitenin önümüzdeki süreç içerisinde çok güzel bir kampüse kavuşacağını dile getirerek, “Biliyorsunuz üniversitemizin bir kampüs alanı yoktu. Hep bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Gerek ilimize okumak için gelen öğrencilerimiz, gerek aileleri bu konuda şikayetlerini dile getiriyorlardı. Bizde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu sorunun aşılması için çalışmalara başladık ve yakın tarihte bu sorunu çözerek 300 dönüme yakın bir yer tahsisi yaptık. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz ilk faaliyetimiz Uluslararası Atletizm Pisti sahamızın yer teslimini yapmak oldu. İkinci adımımız ise Meslek Yüksekokulumuzun yer teslimi oldu. İlerleyen dönemlerde de Rektörlük binamız, yeni fakülte binalarımız, kongre binamız ve öğrencilerimizin vakit geçirebileceği sosyal alanlar gibi birçok yatırımları yerleşke içerisinde yapmaya başlayacağız.” dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü konuşmasının devamında Üniversitenin Sinop’a sağladığı katkılardan da bahsederek şu ifadelere yer verdi; “Üniversiteler kuruldukları illere önemli katkılar sağlar. Bizim üniversitemizde kurulduğu günden itibaren ilimizde maddi manevi büyük katkılar sağlamaktadır. Sinop’a gelen öğrencilerimiz, akademik personelimiz, memurlarımız konaklamadan ulaşıma, giyim sektöründen gıdaya kadar bir çok alanda harcamalar yaparak 58 milyon eski parayla 58 trilyon gibi bir meblağının ilimiz ekonomisine girmesini sağlıyor. Bu anlamda Üniversitemiz Sinop’ta bacasız fabrika görevi görmektedir. Bu yüzden Sinoplu hemşerilerimizin iş adamlarımızın üniversitemize sahip çıkmaları, öğrencilerimizi kendi çocukları gibi görüp onları koruyup kollamaları gerekmektedir.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 18:28
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER